Waarom Heb Ik Deze Wereld Van Verbeelding Nodig?

greatEen vraag die ik heb gekregen: Wat is de benadering van de perceptie van de werkelijkheid van de wetenschap van Kabbalah?

Mijn Antwoord: De benadering is heel simpel. Een mens is een verlangen. Dit verlangen verbeeldt zichzelf van binnen in – wie ik ben, wat ik ben, waar ik uit besta, hoe ik besta, en zowel als wat ik voel en hoe ik me voel. Bovendien verbeeldt het zich wat er zogenaamd buiten het verlangen om bestaat, alsof er een andere vorm van verlangen op een of andere manier buiten het verlangen om weergegeven wordt.

Er is een groot gat tussen het verlangen dat aan mij lijkt te behoren (waarin ik mezelf voorstel) en het verlangen dat ik waarneem als zijnde alles om me heen. Het verlangen dat ik als mijn externe omgeving zie is niet verbonden met mijn innerlijke “ik”.

Dit externe voelt vreemd ten aanzien van mijn innerlijke verlangen: echter ik analyseer het alleen in de mate waarin het innerlijke verlangen er van kan profiteren. Dit wil zeggen, in de mate waarin ik genot ervan kan ontvangen in mijn innerlijke verlangen. Daarom kan ik dit externe verlangen doden; ik kan het lozen, of van alle leven en Licht vrijmaken, omdat het me niet uitmaakt wat er mee gebeurt. Het belangrijkste voor mij is om mijn innerlijke verlangen te vervullen. Ik gebruik het externe verlangen alleen om mijn innerlijke verlangen te baten.

Waarom nemen we de wereld en onszelf op deze manier waar? Baal HaSulam legde uit dat er alleen maar één verlangen is, maar dat het twee innerlijke, diepgewortelde verschillen heeft – de verdeling in innerlijk en uiterlijk. Door deze breuk, de Schepper stond ons toe om het verschil te voelen tussen Hem en onszelf – om te voelen hoe tegenovergesteld we aan elkaar zijn en hoe ver Hij van ons is. Echter, in plaats van Hem te voelen, verbeelden we ons de wereld die ons nu omringt.

Hoe kan Hij anders Zichzelf, de eigenschap van schenking, in ons inbedden, in de eigenschap van ontvangst? Hij doet dit door ons een voorbeeld te geven van waar deze twee vormen van de natuur voor staan, wat het inhoudt om te ontvangen en om  te schenken.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed