Waar Is De Zohar in Mijn Innerlijk?

Don't Look for Love In This WorldEen vraag die ik ontving: Zou ik moeten proberen de betekenis van ieder woord in de Zohar te begrijpen terwijl ik lees?

Mijn Antwoord: We zouden mee moeten drijven met het verhaal van dat moment. We lezen over hetgeen er gebeurt in onze ziel op dezelfde manier waarop we een boek lezen over de fysiologie van het menselijke lichaam. Het informeert ons over het metabolisme van ons lichaam, de verschillende organen en hoe deze elkaar beïnvloeden, welke elektrische en chemische reacties en processen er zich afspelen etc.

Een spiritueel organisme is een exacte kopie van een fysiek organisme. Het verschil is dat we ons in ons fysieke lichaam niet bewust zijn van de duizenden systemen die het herbergt maar als we de ziel bestuderen worden deze aan ons onthuld. Dus is de innerlijke zoektocht het belangrijkste als je de Zohar leest – waar speelt het zich in mij af?

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed