Voorkom Spirituele Koorts Voordat Het Begint

A Crisis Is a CrisisEen vraag die ik heb ontvangen: Hoe kan men ontcijferen of hij vooruit is gegaan en een nieuwe Kli heeft ontvangen als hij zich in de staat van verhulling bevindt?

Mijn Antwoord: De aanwezigheid van een nieuwe Kli wordt aangeduid door een zwaar lastig gevoel en houding ten aanzien van de Schepper, de studie, de vrienden, het werk in de verspreiding van Kabbalah en de verbinding met de groep. Men vindt het moeilijk om hier aan te denken. Hij is alleen in staat om mechanische handelingen te verrichten, maar zijn hart en gevoel is er onverschillig over.

Dit gevoel betekent dat men een nieuw ongecorrigeerd verlangen ontvangen heeft, waar hij nog nooit mee gewerkt heeft. Een toegevoegd gevoel van zwaarheid valt plotseling op je schouders en je weet niet wat je er mee aanmoet.

Nu moet je het werk voortzetten met deze zwaarheid, gebrek aan gevoel en het onvermogen om aan de toekomst te denken. Om dit te doen, moet je het belang van het spirituele doel, de Schepper verheffen. Je moet je onmiddellijk tot de groep en de boeken voor hulp wenden. Als je niet naar ze toe rent voor hulp, maak je geen goed gebruik van de “nacht”, de duisternis die over je heen is gedaald.

We moeten de staten leren te voorzien als de zwaarte van het hart en de mist plotseling over ons heen komen, als de vermoeidheid en teleurstelling overheersen, alsof een donkere wolk over ons heen is gedaald. Dit maakt ons onoplettend en afwezig, alles lijkt opeens even belangrijk te zijn; de stoffelijke dingen kunnen zelfs belangrijker zijn dan de spirituele.

We moeten leren herkennen als deze staat nadert zonder erop te wachten dat het intensiever wordt. Er is geen gebod dat ons vertelt dat we in een afgrond moeten raken en miserabel moeten zijn. In tegendeel, we moeten onmiddellijk ervoor zorgen dat we uit de dal komen, bijvoorbeeld door de muziek van Baal HaSulam te luisteren, door een les, een video of onze tv zender te bekijken. Een persoon moet alle mogelijke middelen zoeken, net zoals iemand die voelt dat zijn koorts stijgt en onmiddellijk medicijnen inneemt zodat hij niet nog zieker wordt.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed