Stem Je Af Op Het Licht In De Zohar

All the Prophets Wrote About UsEen vraag die ik heb gekregen: Hoe kan ik me afstemmen op het Licht dat Hervormt terwijl ik De Zohar bestudeer?

Mijn Antwoord: Het Licht dat Hervormt ide de kracht van schenking die van Boven afkomstig is. Deze kracht bouwt de eigenschappen van schenking boven onze wens om te ontvangen. Maar hoe kunnen we deze kracht aantrekken als we alleen egoïstisch nadenken over het willen schenken? Dit zal niet helpen. In plaats hiervan moeten we ons afstemmen op het systeem dat ons beïnvloedt.

Onze ziel moet de invloed van het Omringende Licht ontvangen. Dit is waarom we Het Boek van Zohar zijn gegeven, die ons allerlei soorten verhalen vertelt over een ezel en een slang, verschillende naties, drie lijnen, Zeir Anpin, Malchut, de Tempel en veel andere dingen. Ik weet niet welk verlangen ik nu mee werk en of ik de juiste intentie heb, maar als ik De Zohar met de juiste gemoedstoestand leest, functioneert het als een verbindend systeem tussen mijn ziel en het Hoogste Systeem.

Er bestaat een Hoogste Systeem, dat mijn ziel reeds in de volledig gecorrigeerde toestand omvat. Deze twee systemen hebben een identieke structuur. Het enige verschil tussen ze is het gebruik van het verlangen, waarmee de intentie wordt bedoeld, die bepaalt hoe het verlangen gebruikt wordt. Naar mate ik mijn verlangen corrigeer, zal mijn ziel zich uitbreiden, beginnende bij een punt, en nieuw verborgen verlangen zal opduiken. Maar ik heb een mechanisme nodig om me te verbinden met deze twee staten:

zohar

Het Boek van Zohar functioneert als deze verbinding. Als ik het op een juiste manier lees, onthul ik deze verbinding. Alles wat ik moet doen is mezelf in de corrigeerde vorm proberen voor te stellen. Ik moet me op de tekst afstemmen en er binnen beginnen te leven. Ik moet het verlangen hebben dat het me “bekleedt” zodat ik de hoofdrol speler zal worden van alles wat daar beschreven is. Het spreekt over mij en mijn innerlijke strijd met mijn verdorven zelf, waar ik voor een kans strijd om gelijk te zijn aan de Schepper. Alle eigenschappen en karakters zitten binnen mij in; het is alles binnen mij in.

Als dit mijn voorbereiding is op het lezen van De Zohar, dan zal ik proactief het Omringende Licht naar mezelf toe trekken.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed