Onze Hele Taak Is Het Verlangen Te Ontwikkelen

remedyillnessIn de stoffelijke wereld werken we aan voldoening terwijl we in de spirituele wereld aan verlangen werken. Dit verwart ons omdat we dit niet gewend zijn. Daarom verzuimen we het spirituele werk als we het verlangen niet voelen. We denken: “Als ik het niet wil waarom zou ik er dan mee doorgaan?”

We begrijpen niet dat het enige dat we hoeven te bereiken het gebed is dat aan het gebed voorafgaat, het verlangen om het verlangen te bereiken. Dit is het belangrijkste. We moeten dit nooit verwarren met voldoening. De vervullingen zijn onze toekomstige stadia en ze zijn er altijd. Ze zijn er al en wachten op ons naar hen te verlangen en ons voor te bereiden hen te verkrijgen.

We onthullen De Boek van Zohar door te begrijpen dat we alleen het verlangen nodig hebben. Zodra we dit verlangen verkrijgen door onze studie zal het onmiddellijk worden vervuld.

Het benaderen van het bestuderen van een Kabbalah, enige spirituele activiteit zonder verlangen is normaal; zo begint iedereen. De ontwaking die een persoon krijgt helemaal aan het begin wordt hem gegeven zodat hij naar de juiste plaats gaat om daar de mogelijkheid te hebben om de zaken voor zichzelf helder te krijgen. Maar daarna wordt hij alleen gelaten en wordt dit niet meer van “Boven” aangewakkerd, omdat ons hele werk is ons verlangen te ontwikkelen, onze Kli.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed