Ons Innerlijk Coördinatie Systeem: Wereld-Jaar-Ziel

The Soul Is the Property of Bestowal, and Until We Develop It, We Remain AnimalsDe spirituele wereld bestaat uit dezelfde delen en verbindingen tussen deze delen als de stoffelijke wereld. Echter, kunnen we de spirituele wereld voelen in de mate waarin onze gevoelens het ingaan. Krachten dalen van Boven naar onze wereld, en ze hebben levenloze, vegetatieve, dierlijke en menselijke eigenschappen. Dit is wat we observeren: de uitdrukkingen van de Hoogste Krachten in deze wereld als objecten en handelingen.

Onze ontmoeting met de details van waarneming brengt deze vormen naar boven. Als ik bijvoorbeeld zeg dat ik een object voor me zie. Het verschijnt in een specifieke vorm voor me, maar als ik andere eigenschappen had gehad zou ik een andere vorm zien. Baal HaSulam geeft het voorbeeld van een tafel: ik zie het op een bepaalde manier, maar een engel ziet het door zijn eigenschappen.

Realiteit of waarneming wordt geproduceerd als mijn eigenschappen zich met die van het Licht verenigen, wegens onze gemeenschappelijke of dezelfde eigenschappen. Buiten mijn waarneming om, is er alleen maar Oneindigheid, waarvan ik alleen de delen waarneem waarmee ik eigenschappen deel. Dus hoe kan ik mezelf afstemmen op het hebben van de eigenschappen met de Hoogste Wereld? Ik kan het doen, omdat ik binnen mezelf in, hetzelfde coördinatie systeem heb (wereld-jaar-ziel en kant en klare werkelijkheid) netzoals de Oneindigheid binnen zich heeft. En als ik er om vraag, maakt het Hoogste Licht mijn systeem gelijk aan dat van het Hoogste Niveau. Dit wordt genoemd de correctie van de ziel. Het is als ik mijn systeem gelijk maak aan het systeem van de Oneindigheid, in een bepaalde mate. Ik bepaal hiermee mijn spirituele niveau en de mate waarin ik de Oneindigheid waarneem.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed