Ons Hele Leven Is Een Spel Van De Hoogste Met De Laagste

partAl onze problemen in het leven zijn veroorzaakt door het Hoogste Licht dat ons beïnvloedt. We voelen het als duisternis in plaats van het Licht binnen onze egoïstische verlangens in (onze ongecorrigeerde Kelim) en we vragen onszelf af waarom we ons zo slecht voelen.

In essentie, vragen we naar de reden voor onze toestand. Om het antwoord te vinden, moeten we er achter komen dat de reden de tegenovergesteldheid is tussen onze eigenschappen en die van het Hoogste Niveau (de AHP van de Hoogste). Naar mate we spiritueel vorderen, verandert onze vraag geleidelijk, totdat we uiteindelijk de Hoogste vragen om ons te laten zien wat we moeten doen. En we alle omstandigheden accepteren die Hij ons geeft.

Vandaag de dag, voor de eerste keer in de geschiedenis, zijn we verbonden geworden binnen één globale egoïstische verbinding, die ons tegenovergesteld aan de Schepper doen worden. Hier voor ontwikkelde elk van ons zich individueel gedurende duizenden jaren, en we waren niet tegenovergesteld aan het Hoogste Niveau (de AHP van de Hoogste), omdat Hij (de Besturende Kracht) één en ondeelbaar is, daar waar wij (degenen die bestuurd worden) niet met elkaar verbonden waren.

Aangezien we nu echter verbonden zijn binnen één systeem, onthullen we ook onze tegenovergesteldheid aan de Hoogste (de AHP van de Hoogste). Hij is één, en wij zijn ook één geworden, maar tegenovergesteld aan Hem. Hij is een uitdrukking van onze gecorrigeerde vorm, die we zien tegen onze ongecorrigeerde, egoïstische vorm. Het is wegens onze tegenovergestelde natuur dat we de crisis en het lijden voelen.

Het is aan ons om te willen veranderen en de Hoogste te verzoeken om ons te corrigeren en gelijk aan Hem te maken. We zullen dan vervuld worden door het gevoel van het Licht (een gevoel van schenking en liefde) en stijgen naar het niveau van de Hoogste.

Ons succes op dit pad en ons vermogen om het makkelijk en snel te maken, is afhankelijk hoe precies we het onthouden dat alles wat er in de wereld gebeurt alleen de Schepper is die met ons speelt; een spel van de Hoogste met de laagste.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed