Oneindigheid Maal 613

clip_image001Als we terugkeren naar de Oneindige Wereld, zal iedereen, iedere cel van de gemeenschappelijke ziel oneindig zijn zoals ieder ander verbonden met en opgenomen in mij. Door mij breng ik hen naar de oneindige Wereld. Ik heb zelf geen Licht. Iedere cel verbindt zich met het Omgevende Licht en ontvangt ervan. Met andere woorden, ik heb een persoonlijke verbinding met de Schepper en Zijn Licht van Liefde vloeit door mij naar ieder ander; Ik vervul en dien ieder van hen. Ik completeer mijn deel dat in hen bestaat als gevolg van het breken van de vaten. Zij hadden deze vervulling eerder niet nodig omdat zij in de Oneindige Wereld bestonden als aparte cellen verbonden in een eenvoudig bestaan mogelijk gemaakt door de Schepper. Daar hadden zij geen enkel ervaring of begrip voor anderen, alles was er haast compleet levenloos met een enkel sprankje leven- het Licht van Nefesh in het verlangen van Keter.

Naast mijn individuele Zelf is er ook nog een “ik” dat ingesloten is in alle anderen omdat we nu eenmaal allemaal in elkaar besloten zijn. Ik besta in ieder van hen of ze het nu leuk vinden of niet. Mijn individuele zelf is mijn “centrale werkplaats”. De centrale afdeling die verbonden is met al mijn vertegenwoordigers in de andere zielen. Door mijn inclusie in de andere zielen beïnvloed ik ieder van hen, ik voorzie hen van het deel waar ik verantwoordelijk voor ben. Alles functioneert als een geheel met elkaar verbonden systeem.

Ons fysieke lichaam werkt volgens hetzelfde principe. Als een specifieke cel faalt de orders van het brein te verstaan dan kan het niet naar behoren functioneren. Een deel van het brein is ingesloten in de andere cellen waardoor ze het brein begrijpen en de orders kunnen opvolgen. Als een deel van een cel niet oppakt hoe het is verbonden met de functie van alle andere organen en stopt met functioneren volgens de opdracht van de centrale dan wordt dit een kankercel of sterft het af.

Met andere woorden, het breken van de vaten geeft ons de mogelijkheid om terug te keren naar de Oneindige Wereld en een ware oneindigheid te creëren waarin iedereen in ieder andere cel van de schepping is ingesloten en zich gedraagt als de Schepper in relatie tot de anderen. In dit stadium heb ik mijn persoonlijke gelijkenis met de Schepper bereikt omdat ik aan alle anderen geef en zij niet kunnen bestaan zonder, Zo is het met iedereen. Dit is waarom we terugkeren naar de Oneindige Wereld welke 613 (TARAKH)keer groter is. Het is maar een getal en we kunnen het bereik ervan niet meten, het geeft de kracht aan van de verbinding van alle zielen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed