Laat Elke Dag Een Nieuw Begin Zijn

How to Keep Effective Virtual ConnectionsDe Zohar, hoofdstuk “Shmini” artikel 46: “en hij zei tegen Aaron: “Neemt gij een stier-kalf,” ter compensatie voor het kalf waarin hij gezondigd heeft, zo staat het geschreven. “en hij maakte het in een gesmolten kalf”.

Eén van de kwaliteiten binnen een persoon genaamd Mozes klimt een heuvel, terwijl een andere, zeer verheven kwaliteit genaamd Aaron de grootse zonde pleegt: het aanbidden van de gouden kalf. Dit is de werking van deze twee extreme punten in een persoon.

Een stier-kalf en niet een stier-koe. Rundvee impliceert een Os, Gevura de Zeir Anpin en een koe impliceert Malchut. Malchut bevat drie fasen: het gezicht van de leeuw, het gezicht van een os en het gezicht van een adelaar. Een stier-kalf impliceert de os opgenomen in Malchut.

We hoeven niet te proberen deze woorden van de tekst te onthouden, het maakt niet uit als alles ontsnapt uit ons geheugen in de volgende paar seconden. We moeten ons hier geen zorgen over maken. Onze enige zorg zou moeten zijn proberen de woorden te voelen als we die aan het lezen zijn en dat is alles.

We moeten niet proberen om ook maar iets te onthouden. Wanneer we luisteren naar een gewoon verhaal van deze wereld, hoeven we niet te onthouden wat een “koe” of een “kalf”of een “man” betekent. Wij voelen deze begrippen gewoon. Hetzelfde geldt voor spirituele begrippen, we hebben ze alleen maar nodig om in ons te ontdekken, in plaats van ze mechanisch te onthouden.

Aan de andere kant, als we iets onthouden dan dreigt het gevaar dat wij ervan uit gaan al iets bereikt te hebben, dit is een leugen. We zullen tevreden zijn met de verkeerde dingen.

Daarom is het beter om helemaal niets te onthouden en “laat iedere dag een nieuw begin zijn”. We moeten de lessen verlaten zonder ook maar iets te herinneren, alsof we helemaal niets gelezen hebben. Het belangrijkse is dat we onself hebben toegewijd en op een openbaring hebben gewacht.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed