Je Kunt Niet Door De Spirituele Stadia Heen Springen

aboveEen vraag die ik ontving: We leren in de wetenschap van Kabbalah dat er aan het stadium volwassenheid (Gadlut) het stadium van klein zijn (Katnut) vooraf moet gaan. Wat zegt ons dit met betrekking tot het spirituele werk?

Mijn Antwoord: Alles gebeurt stap voor stap. Correctie verloopt altijd van eenvoudig naar moeilijk. We groeien in deze wereld volgens hetzelfde principe. We krijgen oefeningen, Reshimot worden innerlijk onthuld, beginnend met eenvoudige naar de meer complexe.

Onze spirituele voortgang moeten we op dezelfde manier organiseren zonder te denken dat we een stadium kunnen overslaan. De ketting van Reshimot verplicht ons door alle stadia stapsgewijs heen te gaan, een voor een. We kunnen geen stadia of trede missen.

Als ik niet vooruitga naar de volgende trede is dat een teken dat ik mijn huidige trede nog niet heb gerealiseerd en mezelf dus niet goed heb voorbereid op een verandering en overgang naar de volgende trede. Er zijn hier geen handeltjes te sluiten. De Schepper kan je niet omhoog “gooien”, dat zou zijn als vragen: Waarom heeft Hij me niet meteen Perfect gecreëerd? Als Hij dat had gedaan had je het verlangen gemist en zo de mogelijk om het volgende stadium te ervaren. Je zal het zelf moeten bereiken.

Om dezelfde reden kan je geen treden overslaan op dit moment. Dit is onmogelijk omdat je dan het juiste verlangen niet zou hebben. Hoe kun je een meer verheven stadium ervaren als je nog niet het verlangen, het vat om dit te ontvangen, hebt gekregen?

Het bereiken van een hoger stadium betekent dat je verlangen toeneemt, je vaten voor ontvangst zich vergroten en er meer schenken plaatsvindt.

Als je de kwaliteit van schenken nog niet hebt bereikt dan kun je dit niet voelen. De gehele spirituele wereld bestaat hier en nu- dus ga voort, neem het als je kan. Het Hoogste Licht is in absolute rust, maar jij hebt er geen verlangen naar.

Jij zegt: Ik wil een paar treden omhoog springen!. Probeer het maar. Je zult zien dat je die sprong niet kunt maken. Het is nodig dat je stapsgewijs omhoog gaat door je te ontwikkelen volgens de 4 fasen. Op die manier stijg je steeds hoger en hoger.

Op een andere manier is spirituele vooruitgang onmogelijk. De volgorde waarop de Reshimot zich aandien is voorbestemd. Reshimot zijn in ons innerlijk ingebed en wachten op hun beurt gerealiseerd te worden.
Het Oneindige Licht is Boven ons en het is klaar om ons te corrigeren en te vervullen. Het is jouw verlangen dat dit tegenhoudt.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed