Iedereen Die Een Vraag Stelt Ontvangt Een Antwoord

clip_image001Twee vragen die ik ontving over de studie van de Zohar:

Vraag: Moet iemand om de Zohar te begrijpen de definities leren en proberen te onthouden zoals de betekenis van Farao en Abraham?

Mijn Antwoord: Ik denk niet dat dit noodzakelijk is. Waar het om gaat is dat we een basis idee hebben wat deze dingen betekenen volgens de Zohar. Later worden de eigenschappen waar we naar referen zoals Abraham, Mozes, en Job in ons duidelijk zo wel als de manier waarop ze aan elkaar gerelateerd zijn.

Een definitie is een innerlijke sensatie van een kwaliteit van jou die jij bijvoorbeeld als Job zult zien. Als je echter eenvoudig de namen van de dingen in een boek onthoud zal dit je niet tot voordeel zijn. Deze definities zullen zich in jou vormen op dezelfde manier waarop je gaandeweg iemand leert kennen als je er mee omgaat, door ermee te praten en gaandeweg vormt zich een beeld ervan in jou. Op een soortgelijke manier leren we de definities in de Zohar.

Vraag: Mensen vragen zoveel vragen aan U maar U antwoordt slechts 1 of 2 procent van deze vragen. Waarom?

Mijn Antwoord: Je zou je geen zorgen moeten maken of denken dat ik het niet aan zou kunnen om al je vragen te beantwoorden of alles uit te leggen. Het is goed om vragen te stellen: mensen die schrijven en actief vragen stellen tijdens de lessen krijgen een antwoord! Om een antwoord te krijgen is het niet noodzakelijk dat ze hun vraag hardop in de les stellen en dat ik dit rechtstreeks beantwoord. Ze krijgen hun antwoord, ongeacht in welke vorm.

Plotseling, misschien dagen later wordt het antwoord gegeven gedurende dezelfde les of misschien wel een andere les. Het belangrijkste is het stellen van de vraag, om MAN te genereren. Dus steek al je energie in het stellen van vragen en het antwoord komt naar je toe. Onze gehele vooruitgang gebeurt door het stellen van vragen.

Je hoeft niet bang te zijn dat je vraag zoek raakt tussen de veelheid van andere vragen gedurende een les. Het maakt niet uit of er 500 vragen zijn en ik er maar 2 beantwoord. Iedereen ontvangt zijn antwoorden!

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: