Hoe Vermijd Ik Om Mijn Verlangens Te Gebruiken?

clip_image001Een vraag die ik ontving: Wat betekent: “Het ontwijken om mijn verlangen te gebruiken”?

Mijn Antwoord: “Het ontwijken om mijn verlangen te gebruiken” betekent dat ik het niet wil gebruiken tegengesteld aan me gewoon in te perken of mijn mond te houden. Als voorbeeld, stel voor dat doktoren me verbieden zoetigheid te eten, dan moet ik mezelf beperken ook al wil ik het graag.

Het “ontwijken om mijn verlangen te gebruiken” betekent in de spiritualiteit dat ik de kracht vind in mezelf om het ene verlangen over het andere de voorkeur te geven door me te focussen op iets dat meer voor me betekent. Ik kies ervoor dit verlangen niet te gebruiken; anders is het besluit waardeloos.

Dat betekent dat zelfs als de doktoren mij plotseling zouden toestaan zoetigheid te eten dat ik dit dan niet zou eten. Dit betekent niet dat ik het niet zou willen maar eenvoudig dat ik het verlangen niet gebruik.

Het is moeilijk uit te leggen omdat we deze berekening in de materiële wereld niet maken, al onze berekeningen worden slechts op een enkel vlak gemaakt- we kiezen welk genot meer betekent. In de spirituele wereld worden berekeningen op twee vlakken gemaakt, voor mij of voor de Schepper, de beslissing wie meer betekent. Ik moet het belang van de Schepper iedere dag verwerven over ieder verlangen dat ik niet wil gebruiken, dat is ook de reden waarom ik het niet wil gebruiken.

Hoe doe ik dat? Ik eis de onthulling van de Schepper, Ik vraag Hem de kracht om het gebruik van het verlangen te ontwijken. Op die manier ben ik in staat boven het verlangen te staan en in het Licht van de Schepper te blijven dat aan me wordt onthuld. Het verlangen blijft maar ik stijg er bovenuit en wil het niet gebruiken. Maar als het Licht zou afnemen dan zou ik onmiddellijk terug in mijn verlangen vallen en zou het willen gebruiken en niets dat me ervan zou kunnen weerhouden. Als het Hervormende Licht naar me toe komt dan houdt het me vast zoals een magneet hangend in de lucht. Ik blijf alleen in spiritualiteit door het Hervormende Licht. Het schijnt en trekt me aan, stelt me in staat mijn verlangens om genot te ontvangen te overwinnen en te overstijgen.

Dat betekent” Het “ontwijken om mijn verlangen te gebruiken”. Het is er wel maar ik gebruik het niet.

In onze wereld maken we geen berekeningen op deze praktische manier. Als ik gewicht moet verliezen dan stop ik met eten of ik beperk mezelf en gebruik ik een bepaald verlangen niet omdat ik bang ben voor de straf, het gevolg. In de spiritualiteit is er slechts een enkele reden om een verlangen niet te gebruiken – de Grootsheid van de Schepper. Dit is waarom ik mijn verlangen voor ontvangen omzet naar verlangen naar schenken.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: