Hoe Betreed Je In De Spirituele Wereld?

Einstein on ReligionIn een van zijn artikelen legt Baal HaSulam uit dat “gewoonte een tweede natuur” wordt. Dus waar zouden we aan gewend moeten raken terwijl we de Zohar lezen?

We raken bekend met het gebruik van de Zohar als een middel waarmee we ons in onze verbeelding voortdurend in de spirituele ruimte bewegen, welke bestuurd wordt door Licht en verlangens, in plaats van ons beeld als externe realiteit foutief waar te nemen.

We dwingen onszelf om diep in te gaan op kwaliteiten, het gebied van krachten en bewegingen die een plaatje op een “computerscherm”creëren. We sluiten ons niet af van dit kunstmatige beeld maar dringen er dieper in door, begeven ons in de verlangens en kwaliteiten die dit beeld creëren.

Daarom ligt onze taak daarin de gewoonte te ontwikken ons in het gebied van de krachten, verlangens en kwaliteiten aanwezig te voelen en de realiteit enkel nog daar doorheen te zien. Dan lezen we pas echt Het Boek van Zohar.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed