Hints Over Waar Hem Te Zoeken

bodyElk moment, gaat een beschadigde Reshimot ons in en onze taak is om de wereld die binnen ons zit te herstellen. Om ons te helpen om dit te doen, werd De Zohar geschreven als een kantenklare handleiding. We hoeven het alleen maar te lezen en op zoek te gaan naar de eigenschappen waar het over heeft in onszelf. We moeten alles vertalen wat er in De Zohar staat naar onze verlangens en de relatie tussen ze. Het hele boek gaat hier over, en dit is hoe het geschreven werd. De Thora en alle andere heilige boeken werden op dezelfde manier geschreven, omdat ze ook geschreven werden door hen die de spiritualiteit voelden. Echter werd de Zohar geschreven met een uitzonderlijke eigenschap; zijn schrijvers wisten hoe elke minuut gedetailleerd aan ons uit te leggen. Het leert ons hoe ons beeld van de wereld in onszelf te brengen. Dit is waar ons werk over gaat.

Als we dit eenmaal gedaan hebben, zal de hele wereld ook wakker beginnen te worden, omdat we allen met elkaar verbonden zijn. Als sommige mensen deze onderlinge verbondenheid nog niet voelen, is dit alleen tijdelijk. Het is hetzelfde als ’s ochtends wakker worden, met een been dat nog slaapt. We kunnen het niet voelen, maar geleidelijk krijgen we het gevoel in het been terug. Hetzelfde geldt voor de rest van de wereld.

De Kabbalistische groep is een set verlangens dat buiten mezelf om bestaat en me in mijn doel ondersteunt om mijn externe en interne delen met elkaar te verbinden. De groep helpt me door binnen in me te proberen te komen, door mij van buiten te dwingen om terug te gaan naar binnen. We handelen collectief omdat de groep er klaar voor is om één persoon met één hart te worden – samen met mij.

Het is alsof dit “externe” deel zelf in mijn richting komt. Deze verlangens lijken vreemd voor me, mar des te meer ik ze zelf wil voelen, zullen ze op hun beurt mij benaderen en dichter bij mij komen. In de tussentijd verbergt de Schepper zich met deze verlangens, waardoor ze vreemd voor me lijken om me te dwingen om Hem te zoeken en Hem binnen deze verlangens te herkennen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed