Het Werk Van De Schepper

goodAls we steeds weer opnieuw het Boek van Zohar open doen, zal onze oorspronkelijke inspiratie uiteindelijk afnemen. Deze inspiratie was gegeven aan ons van Boven, net zoals het punt in de hart dat ons naar Kabbalah heeft gebracht. Het heet een ” Ontwaken van Boven” (Itaruta de-Leila), wat betekent dat het aan ons gegeven is door het Hoger Licht.

De verlangen naar het hoger niveau handelt als brandstof, het geeft ons een natuurlijke aspiratie om ons voorruit te duwen, alsof we in brand staan. Steeds meer willen we voelen wat er verborgen is in Het Boek en waar het precies over spreekt. Wij ontwaken van Boven om verbinding te zoeken met het boek.

Maar dan gaat deze inspiratie voorbij en worden we ingehaald door nieuwe verlangens, waarbij de Scheppers Ontwaken van Boven ontbreekt. Dit is wanneer we onze eigen ontwaken van beneden moeten toevoegen om vooruit te blijven gaan. We moeten zelfstandig zoeken naar antwoorden op vragen zoals: “waarom heb ik dit werk nodig en waar is het voor?”.

De Schepper wenst voor ons om voortdurend het belang van het Hoger niveau te onthullen, om een aanhoudende eis te ontwikkelen voor een verbinding met Hem en om het belang te beseffen van alle middelen voor het bereiken van de verbinding, met het Boek van Zohar als het belangrijkste middel. Hij wil dat wij blijven zoeken voor deze innerlijke onderscheidingen, elke keer weer.

Vervolgens komen we in een staat waarin we ons moeten realiseren dat we betrokken zijn in “Bezalel’s werk” , de bouw van een spiritueel Vat binnen in ons, een tempel met al haar inhoud. Dit grote werk kost tijd en vergt veel voorbereiding.

In werkelijkheid doen we eigenlijk nooit iets; al wat van ons nodig is, is bereidheid, verlangen en intentie. Hoe dan ook, buiten dit, wordt alles gerealiseerd door de Hogere Kracht, Bina, alhoewel deze invloed vraagt voor een ontwaken van beneden. Hierin ligt ons werk.

Daarom, aan de ene kant, ligt ons werk in het uitoefenen van inspanningen en onderscheid maken bij iedere stap. Maar aan de andere kant noemen we het “Werk Van De Schepper” omdat het gedaan wordt door de Schepper en niet door ons.

Zeker, we hoeven alleen het verlangen te bereiken, het verzoek, of het gebed; de rest wordt gedaan door de Schepper. Dit is de betekenis van de vers “Geef een halve Shekel en de Schepper vult de rest”.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: