Het Pad Naar Oneindigheid Is Al Gelegd Voor Ons

lightWaarom is het geschreven dat het Boek van Zohar Licht uitstraalt en een speciale kracht bevat? We weten dat het boek zelf geen speciale krachten bevat – het is gewoon papier. Maar wanneer een persoon de Schepper bereikt door zijn verlangen, legt hij het pad van deze wereld door alle werelden en zijn ziel stijgt om dit pad omhoog naar de wereld van oneindigheid.

ls een persoon op dit pad omhoog gaat, maakt hij een verbinding met alle zielen, net zo iets als in deze wereld waar alle organen met elkaar verbonden zijn. Een grote Kabbalist is een grote ziel die manuscripten schreven en aan ons heeft doorgegeven en we gebruiken ze nu om de kracht van het leven en het Hogere Licht te ontvangen.

Maar waarom ontvangen wij het Hogere Licht door deze boeken? Het is omdat een Kabbalistisch manuscript zijn spirituele expressie is ten opzicht van ons, welke ons helpen met de verbinding naar Hem. Het is een middel om verbinding te maken met zijn ziel.

Het pad voor ons gelegd en een verbinding gemaakt tussen ons met alle andere zielen, een Kabbalist heeft het dan aan de hele wereld nagelaten voor ons om te gebruiken. Dus, wanneer we een boek ontvangen van een Kabbalist verbinden we met zijn ziel en de verbindingsnetwerk die hij gemaakt heeft in de algemene systeem van zielen. Dit op zijn beurt, helpt ons verbinden met deze grote Kabbalist en nemen onze kleine stapjes met hem naast ons.

Het Boek van Zohar Zohar was geschreven door tien grote Kabbalisten die overeenkomen met de tien fundamentele Sefirot, het primordiale HaVaYa. Daarom hebben zij niet alleen een dun pad gelegd, maar een breed, prachtige, korte pad zodat iedereen dezelfde krachten kan ontvangen (“brandstof” voor het pad) en opstijgen zoals zei hebben gedaan.

Dit is waarom het Boek van Zohar zo speciaal is: het is geen boek maar een spiritueel systeem dat ons in staat stelt een verbinding met het doel te maken en heb biedt ons alles dat nodig is voor onze voorruitgang.

Terwijl we de Zohar lezen, verbinden we ons met dit systeem, we werken ermee en het werkt met ons. We moeten alleen verlangen naar deze verbinding , om het te begrijpen en erbij te willen horen. Als we dit verlangen hebben, dan hebben de grote Kabbalisten alles wat we nodig hebben al voor ons voorbereid. Zij zijn in staat om ons omhoog te tillen, ons te helpen en ons steeds hoger en hoger te doen stijgen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed