Het Orkest Van De Gemeenschappelijke Ziel

clip_image001Des te breder ik reik om al om alle delen van de gemeenschappelijke gebroken ziel te verzamelen in één verbonden geheel, des te sterker de kracht wordt die ik eigen maak, waardoor het mogelijk is het systeem te bereiken die de Zohar beschrijft. Het vertelt ons hoe we verbinding kunnen bereiken en hoe we onze gemeenschappelijke spirituele lichaam uit alle zielen en verlangens kunnen bouwen.

Wanneer al deze afzonderlijke en tegenstrijdige verlangens met elkaar verbinden, vormen zij een nieuw levend systeem van leven omdat ondanks hun verschillen, beginnen zij in harmonie samen te werken omwille van één doel te bereiken. Dit is wanneer zij het spirituele leven bereiken.

Iedereen werkt in oppositie aan anderen, de één beweegt op deze manier, de ander beweegt op die manier. Het is net zoals een orkest waarbij iedere violist zijn boog in een andere richting verplaatst en iedere drummer de drums raakt met stokken die omhoog en omlaag bewegen, maar het gehele orkest speelt in harmonie.

We moeten gaan begrijpen dat we alleen spiritualiteit kunnen bereiken door het verbinden met verschillende tegenovergestelde delen omwille van het bereiken van het ultieme doel, de Schepper. Wanneer zij zich verbinden omwille van dit doel, bereiken zij het spirituele leven.

Het blijkt dat iedereen zijn eigen plaats en bestaansrecht heeft; het enige dat we nodig hebben is de correctie!

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed