Het Is Nooit Te Laat Om De Zohar Te Lezen

Heb5Een vraag die ik heb gekregen: Is volgorde belangrijk als we Het Boek van Zohar lezen? Wat als ik sinds kort studeer? Moet ik alles lezen wat er tot nu toe behandeld is?

Mijn Antwoord: Ten eerste, maakt het niets uit welk deel van Het Boek van Zohar we aan het lezen zijn. Er staat geschreven: “Er bestaat geen tijd in de Thora”. Het maakt dus niet uit waar je begint te lezen: in het midden, het einde of bij het begint.

Het maakt ook niet uit wat je wel of niet begrijpt, of dat je voor het eerste aan de studie deelneemt en dit je eerste les is, of dat je al jaren lang studeert. Je mag vanaf het begin meedoen aan de les, of halverwege invallen, als de helft van de stof al behandeld is.

Alles dat we bestuderen zijn processen die binnen Bina, Zeir Anpin en Malchut (AHP), plaats vinden, waar dus alle Hoogste Krachten boven Bina zijn. Dit wil zeggen, Bina is de relatie van de Hoogste Kracht met ons: Zeir Anpin is een systeem dat de krachten van Bina naar ons volgens de drie lijnen stuurt. Als we ons met Malchut verbinden en aan onze verbinding met Zeir Anpin werken met het doel ons met Bina te verbinden.

Het beeld blijft ten alle tijden hetzelfde – Bina, Zeir Anpin en Malchut. Er is niets anders. Daarom maakt het niet uit welke Kabbalistische boeken je leest, of dit nu hoofdstukken uit de Thora zijn, of delen van het Boek van Zohar, spreekt de tekst altijd over een en hetzelfde – de correctie van de ziel in het systeem van AHP, ZAT of Atzilut.

Dit is de reden waarom je zoveel herhaling tegenkomt in het Boek van Zohar. Dit zijn alle verschillende beschrijvingen van hoe het Licht de ziel beïnvloedt. We weten niet waarom de schrijvers van De Zohar het op de manier geschreven hebben zoals ze het gedaan hebben en waarom zij die specifieke woorden en reeksen van woorden gebruikt hebben. Maar ze hebben het op een natuurlijke wijze gedaan: hun geschriften weergeven de juiste handelingen van het Licht op het verlangen naar mate de ziel naar boven stijgt.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: