Groeiend Egoïsme Is De Enge Reden Voor Al Onze Tegenspoed

deceptiveTwee vragen die ik ontving over moderne trends in seks en voortplanting:

Vraag (als respons op mijn artikel “The Effects Of Growing Egoism On Children“): Dit is veel te cryptisch voor mij. Seksuele activiteit op een jonge leeftijd kan in mijn visie ook worden verklaard door een verlangen om liefde te ontvangen of een gemis van warmte door familieleden. Ik kan niet begrijpen hoe u tot uw conclusie komt, kunt u dit uitleggen?

Mijn Antwoord: Alles kan worden uitgelegd door het groeiende egoïsme omdat het de enige bouwsteen in de natuur is en het enige dat verandert.

Vraag (als reactie op mijn artikel “Lack Of Desire To Reproduce Is Egoism At Its Extreme“): Uw antwoord is: Het tekort aan het verlangen om te reproduceren is een extreme vorm van egoïsme, waarom is dit zo? Ik ben geïnteresseerd in het begrijpen van het egoïsme maar dit statement lijkt mij te algemeen. Kunt u dit gedetailleerder uitleggen, waarom is het extreem? Het lijkt erop dat het woord enigszins overtrokken wordt. Kent u geen situatie waarin iemand heeft besloten geen kinderen te krijgen, soms is dit om gezondheidsredenen, economische of sociologische of mentale etc redenen. Er zijn vele factoren die de keuze voor het krijgen van kinderen kunnen beïnvloeden. Ik ben het ermee eens dat egoïsme soms een factor is maar niet in alle gevallen en zeker niet extreem. Deze uitlating lijkt enigszins misplaatst als we spreken over egoïsme.

Mijn Antwoord: Zowel reproductie als de beëindiging ervan zijn egoïstisch. In het laatstgenoemde geval denkt iemand niet aan kinderen maar altijd alleen maar aan zichzelf. Daarom is zich niet voortplanten een extreme ontkenning van de Natuur.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed