Evolutie Is Nog Steeds Gaande

beesEen vraag die ik heb ontvangen: Wat is het wezenlijk verschil tussen mensen en andere wezens?

Mijn Antwoord: In tegenstelling tot dieren, hebben wij mensen de mogelijkheid een verbinding te bereiken hoger dan onze lichamen. Er zijn twee krachten of verlangens tot mijn beschikking: Ik voel mijn “zelf” of mijn leven en ik voel ook de behoefte om de bron van mijn leven te vinden – de Schepper.

In de fysiologische zin verschillen mensen niet veel met dieren in een fundamentele manier. De mens kwam origineel van het dierlijk niveau vandaan. Ergens in het verleden waren wij apen en later zijn wij ontwikkeld tot de “moderne mens”. Alles is gebeurd door de ontwikkeling van de Reshimot (herinneringen) in ons. Voor meer hierover zie deel 3 van de Talmud Eser Sefirot.

Er is dus geen verschil tussen mensen en dieren, behalve voor de spirituele verlangen dat zich in ons bevindt. Dit verlangen is een deel van de Schepper en bevindt zich boven en verder dan onze levens. Als dit verlangen ontwaakt in mij wordt ik een mens. Ondertussen, met alle respect, blijf ik een “aap”.

Toegeven, het is een aap “van de beste soort”, één die meer complex en meer aangepast is om de menselijk functie uit te dragen: het bereiken van de Schepper door zijn verlangen. Onze lichamen zijn slimmer en meer gevoeliger dan dieren. Toch, wat een persoon in deze wereld ook heeft dat is boven en verder dan het dierlijk niveau, hij heeft het nodig voor slechts één ding: voor de ontwikkeling en begrip van wat zijn ziel verlangt.

Je hebt een punt van spiritualiteit ontvangen die absoluut geen verband houdt met het lichaam. Het zal blijven zelfs als je alle lichaamsdelen zou vervangen. Het zal nog steeds voor voorruit willen gaan.

(Uit Deel 2 van de Dagelijkse Kabbalah Les over Baal HaSulam’s artikel: “Uit de mond van een Wijze”).

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed