Er Bestaat Niet Zoiets Als Een Stoffelijk Probleem

worldSoms wordt de persoon tijdens de les overvallen door de gedachten over verschillende “aardse” problemen, waardoor het lijkt dat hij ze op dat moment moet oplossen. “Aards” betekent in dit geval alles wat met onze wereld te maken heeft. De aardse problemen – wat wil zeggen onze hele wereld – zijn de omstandigheden waaruit we naar de spirituele wereld toe moeten stijgen. Als het niet voor deze problemen en moeilijkheden was geweest, zouden we niets hebben om er boven uit te stijgen.

Problemen op het werk, bij je bankrekening, de supermarkt, met je gezondheid, kinderen, man of vrouw en anderen, zijn geen kunstmatige problemen van deze wereld, maar spirituele niveaus die naar dit niveau gedaald zijn en zich aan ons geopenbaard hebben in hun tegenovergestelde vorm.

De tegenovergestelde vorm ziet er alleen maar uit als de bank, de supermarkt, gezondheid, familie, werk etc; in werkelijkheid is dit het Hoogste Niveau dat de omstandigheden voor ons schept die we moeten gebruiken om onszelf naar de spirituele niveau te duwen. We moeten er door breken als door een dikke filter. Met moeten door deze zeef heen gaan, omdat onze inspanningen uit dit werk zullen bestaan.

Als we het proberen echter, zullen we inzien dat we hier niet toe in staat zijn en dat we het Licht dat Hervormt nodig hebben. Al deze omstandigheden zijn de omstandigheden die voor ons geschapen zijn door het Hoogste Niveau. Daarom als we begrijpen dat we het moeilijk hebben, en doof zijn en helemaal niet naar spiritualiteit verlangen, is dit het punt waarop we onze huidige dierlijke toestand (deze wereld) moeten onderscheiden van het punt in het hart, wat door deze wereld verborgen en gebonden is. We moeten dit punt uittrekken uit deze berg van stoffelijke problemen (ofwel dat wat op stoffelijke problemen lijkt) en gedachten, het het verheffen, erboven verheffen.

Als een persoon zichzelf bijeenraapt en doorzet met het lezen van Het Boek van Zohar, over en weer, dan zal deze verwarring, de mist en onzekerheid verdwijnen omdat het Licht de persoon beïnvloedt. “Alles wat het verstand niet doet, doet de tijd wel” en De Zohar is bijzonder krachtig in dit opzicht. We moeten het alleen maar een kans geven om vrijlijk door ons heen te vloeien.

Als ik een alinea uit Het Boek van Zohar lees, wil ik me niets herinneren wat mij in het verleden is overkomen. Ik ben er doorheen gegaan en het is voorbij. Terwijl ik De Zohar lees, wil ik het volledig ervaren; ik wil het compleet absorberen zodat het al mijn cellen door zal dringen. Dit zijn mijn verwachtingen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed