Een Negatief In Positief Veranderen

clip_image001Wanneer we het pad van Kabbalah beginnen, gaan we ons geleidelijk aan realiseren dat onze waarneming en werkelijkheid verdeeld is in een innerlijke wereld en een uiterlijke wereld, waarbij de buitenste of externe wereld vreemd voor ons lijkt. Daarom bekijken we deze wereld niet met liefdevolle ogen en zien we niet hoe prachtig het is, hoe een moeder naar haar kind kijkt bijvoorbeeld.

In werkelijkheid is het echter in ons belang dat wij waren gecreëerd met dit dubbele beeld, waardoor we ons egoïsme kunnen behandelen als iets vreemds. Hierdoor ontdekken wij onze fouten en corrupties die verbonden zijn met ons egoïsme en dat dit alles zich in onszelf bevindt. Het is echt een wonder wanneer we ons realiseren dat al het kwaad, die we buiten ons zien, in feite van onszelf is, omdat het ons in staat stelt om onze focus te veranderen van de buitenkant proberen te veranderen naar in plaats hiervan onszelf te willen veranderen.

Deze dubbele waarneming is afkomstig van de eerste tegenstelling tussen het punt van creatie welke ontstond “Uit het Niets” en het Licht. Deze tegenstrijdigheid forceerde onze waarneming in twee delen te splitsen – innerlijk en uiterlijk. In andere woorden, we zien onszelf aan de buitenkant (alsof het niet ons is) en dan absorberen wij alles innerlijk. Maar als wij erkennen dat al het haat en kwaad dat wij waarnemen als buiten ons, in werkelijkheid in onszelf is, verbinden we dit met de kleinste vonk van onze ziel (de punt in het hart) en het resultaat is een gecorrigeerde Kli.

Het is vergelijkbaar met het ontwikkelen van een foto, welke een negatief in een positief verandert. Er is niet anders nodig dan onze perspectief te veranderen en bij dit beginnen we alles te zien in wat is genaamd “het Reflecterende Licht”.

Onze waarneming is gebouwd met behulp van geluiden, smaken, visuele beelden, reuk en alle andere lichamelijke sensoren. Onze waarneming definieert overigens ook de niveaus voor ons verlangen naar eten, sex, geld, macht en kennis. Dit zijn “Externe Vervullingen” die we in onszelf moeten vinden. Daarom kan hetzelfde principe toegepast worden, niet alleen in onze Kelim, maar ook naar de Lichten. Op dit moment is het nog moeilijk te begrijpen, maar als wij spiritualiteit waar beginnen te nemen kunnen wij de wereld op deze manier voelen en dan zal alles duidelijk worden.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed