De Zohar Is Een Spirituele Centrifuge

The Goal of Creation Is Perfect FulfillmentAls een persoon zich bij een groep aansluit dan werkt hij aan het verenigen van alle verlangens van de vrienden en richt hen naar één enkel doel. Binnen in het verenigde verlangen onthullen zij de kwaliteit van de gemeenschappelijke verbinding en liefde- de kwaliteit van de Schepper. Een persoon “vliegt” samen met de anderen vooruit, gedragen door de impuls die door het lezen van het Boek van Zohar wordt gecreëerd.

Wie zich niet aansluit deze innerlijke beweging zal door de Kracht van het Boek van Zohar worden uitgestoten. Dit gebeurt omdat de Zohar alleen diegene selecteert die de vereniging nastreven, diegene die op het pad blijven en het doel blijven nastreven, sterker en gerichter worden in de tijd. Iemand die de vereniging niet nastreeft om het doel te bereiken zal uit worden gestoten door de beweging en zal dus buiten de groep komen te staan.

De Zohar bevat een kracht die een persoon aantrekt naar het middelpunt. De Kracht creëert een groep omdat het boek door een groep van de grootste Kabbalisten in de geschiedenis is geschreven.

Daarom zal iemand die het Boek van Zohar begint te lezen zijn inclusie in de groep en zijn positie in relatie tot het doel moeten checken. Zoals staat geschreven met betrekking tot de ontvangst van de Thora: “Als een Mens met één Hart te zijn”- dit is een noodzakelijke voorwaarde om de spirituele wereld te onthullen.

Anders, zo staat er geschreven, “zal hier onze begraafplaats zijn”, dit betekent dat je door de spirituele kracht eruit wordt gegooid en terug zal keren naar je dode wereld.

Gedurende de voorafgaande jaren voelden we deze strikte selectie in de Kabbalahstudie niet omdat we nog in de voorbereidingsfase waren. Echter nu we het Boek van Zohar bestuderen wordt door haar Kracht onmiddellijk onthult wie ervoor en wie ertegen is. Een persoon wordt beoordeeld “te leven of te sterven” uitsluitend door dit principe.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed