De Ziel Op Het Computerscherm

controlEen vraag die ik ontving: Hoe kan ik mijn verbinding met de groep versterken als ik hen enkel op een pc-scherm zie?

Mijn Antwoord: Dit weekend heeft er een Wereldwijd Kabbalah Congres plaatsgevonden, gehost gelijkertijd in veel verschillende plaatsen overal ter wereld.

Sommige plaatsen hebben bijeenkomsten mogelijk gemaakt voor honderden mensen en op andere plaatsen tientallen. Alles samen waren er duizenden mensen overal ter wereld present, iedereen die verlangt om zich Een te voelen!

We moeten begrijpen dat we ons alleen maar kunnen verenigen door onze punten in de Ziel. Laten we samen deelnemen aan alle lessen, maaltijden, seminars, concerten en al er is. Maar het belangrijkste is in onze gedachten.

Ik moet eraan denken dat ik samen ben met duizenden mensen overal ter wereld die hetzelfde verlangen hebben samen met mij. Gedachten en Verlangens zijn niet beperkt door fysieke afstand. Het zijn krachten die zich verspreiden met oneindige snelheid en ze zijn niet te stoppen. De Kracht van gedachten en verlangens zijn sterker dan wat dan ook in ons universum.

Als we ernaar streven ons te verenigen zullen we met zekerheid veranderingen in ons innerlijk teweegbrengen. Ik hoop sterk dat dit zal gebeuren. Momenteel is onze Wereldgroep sterk genoeg om iedereen te helpen de sprong over de” muur” te maken en over te steken naar de spirituele wereld. Als we dit samen beogen dan hebben we alle kans die nodig is om het te laten gebeuren. Het hangt allemaal af van onze bereidheid ons met elkaar te verbinden en het begrip dat een enkel persoon niet in staat is om deze verbinding alleen te bewerkstelligen.

Ons stadium is gelijk aan het stadium van de Berg Sinai. We hebben een voorwaarde gekregen; Verenig jullie als “Een Man met Eén Hart”. Maar iedereen begrijpt dat dit onmogelijk is! We staan rondom de berg Sinai (Sina betekent haat in het Hebreeuws). Een berg van haat scheidt ons van elkaar; het scheidt iedereen. Maar we hebben onze punten in het hart welke samenkomen aan de voet van deze berg en niet in staat zijn iets te doen.

Daarom eisen we dat de Schepper wordt onthuld om ons de Thora te geven – het Licht. Als we in staat waren om ons zelf met elkaar te verbinden dan zouden we geen Schepper nodig hebben. Hij schiep de kwade neiging, welke het kwaad is dat ik onthul als ik daar aan de voet van de berg sta. We ontdekken dat we niet in staat zijn ons te verenigen ondanks ons diepe verlangen en begrijpen dan dat er geen andere weg is, dat dit ons enige redding is.

Hierop volgt dat we de Thora opeisen als een middel ons te corrigeren. Dit kan alleen mogelijk worden gemaakt door de Hoogste Kracht, welke ons verenigt in een enkele algemene spirituele Kli door alle separate delen samen te brengen.

Dan wordt de Schepper onthuld aan de Schepping; dit wordt “het geven van de Thora” genoemd. De Schepper treedt op als getuige en garandeert ons de wederzijdse garantie naar elkaar. Hij is het die de wederzijdse garantie staande houdt; Hij is de collectieve schenkende Kracht die ons verenigt.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed