De Vier Fasen Van Verwezenlijking

historynowKinderen zijn een goed voorbeeld voor ons om te volgen, omdat zij oneindige energie hebben en streven naar meer willen leren in deze wereld. Ze worden nooit moe van honderd keer hetzelfde spel te spelen en het kan ze niets schelen, het meest belangrijke voor hen is dat ze continue bezig zijn, zelfs zonder te denken. Het verstand komt na gevoelens.

Hetzelfde, als je eenmaal de spirituele wereld binnen gaat, zal je alles begrijpen. Maar als je probeert het eerst te begrijpen, zal dit je niet lukken omdat het verstand niet vooraf gaat aan de gevoelens.

Geestelijke verwezenlijking is het laatste niveau nadat alle zinnelijke gevoelens bereikt zijn.

Fase 0 (Behina Shoresh) is wanneer ik net iets begin te voelen.
Fase 1 (Behina Alef) is wanneer ik net iets begin te begrijpen.
Fase 2 (Behina Bet) is wanneer ik de reden voor alles begin te begrijpen – dat alles van de Schepper komt.
Fase 3 (Behina Gimel) is wanneer ik vergelijkbaar met HEM begin te worden en begrijp wat voor soort relatie er tussen ons bestaat.
Fase 4 (Behina Dalet) is wanneer ik weet, begrijp en voel alle redenen en gevolgen; ik bereik dan zijn gedachten.

Onze ontwikkeling vindt plaats in deze vier fasen, maar het begint met iets te voelen voor de eerste keer. Totdat we iets voelen, zal het verstand ons alleen maar in de weg staan, omdat we onze egoïstisch verstand gebruiken in deze wereld.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed