De Tekenen Van Spirituele Ontwikkeling

attainrevelationWanneer een persoon op de juiste manier, leest, hoort en deelneemt aan het lezen van Het Boek van Zohar, dan moet hij de mate van zijn vooruitgang controleren.

Natuurlijk zijn we niet in staat om de balans van onze vooruitgang precies te meten omdat we de oorspronkelijke voorwaarden waar we in zijn niet begrijpen. We begrijpen niet wat onze kwaliteiten zijn en wat we moeten bereiken. Het begin en het eind van de pad zijn niet aan ons geopenbaard.

Maar in ieder geval, op basis van onze gewaarwoordingen zijn wij in staat om correct de fasen van vooruitgang te definiëren zowel als het verschil tussen de verschillende staten. Het moet steeds eenvoudiger en natuurlijker worden om alles dat beschreven staat in de Boek van Zohar voor te stellen. Een persoon moet in staat zijn om te zien dat het allemaal plaatsvindt in hem, in zijn kwaliteiten. Wanneer je begint met het lezen van de Boek van Zohar, moet het steeds natuurlijker voor hem worden om onmiddellijk te zoeken in zichzelf voor de definitie van ieder woord. Hij moet voelen dat het boek reacties in hem oproept, in elk woord, elk symbool en elke aktie.

Hij begint dan met het identificeren met het innerlijke systeem van de zielen waarin hij bestaat. Hij begint te zien dat het lichaam, waarin hij zich verbeeld te bestaan, maar ook de ruimte om hem heen,- de hele wereld, het milieu en het hele universum dat nu voor hem verschijnt-, zijn allemaal deel van zijn innerlijke gewaarwoording . Aan deze gedeeltelijke sensatie voegt hij een nieuwe gewaarwoording toe dat het Boek van Zohar aan hem uitlegt en openbaart.

Deze twee vormen van waarneming worden wakker in een persoon en op de één of andere manier werken ze samen met elkaar. Door middel van het lezen van de Boek van Zohar, de nieuwe vorm van waarneming van de werkelijkheid wordt meer dominant en krachtiger dan zijn vorige waarneming van de werkelijkheid.

Dit is één manier om te controleren en te beoordelen hoeveel je met iedere stap vooruit gaat. De tweede manier om te controleren is te begrijpen dat het punt in de hart dat oorspronkelijk aan je gegeven was, alleen maar een punt lijkt door een gebrek aan inspiratie, indruk, openbaring en waarneming. In werkelijkheid omvat dit punt alle zielen, alle werelden en de hele werkelijkheid die gemaakt is door de Schepper.

Dit punt strekt uit van boven naar beneden in het begin van de schepping, toen het was gecreeërd als “bestaan van afwezigheid”; aldus strekt het uit door de vier fasen van Direct Licht, de Oneindige Wereld en door alle werelden, naar onze wereld beneden. Op dezelfde manier moeten we nu dit punt uitbreiden met onze eigen kracht van beneden naar boven. Natuurlijk hebben we niet de wezenlijke krachten om dit te doen. Maar als we proberen dit punt uit te breiden, dan beginnen we veel verschillende punten te zien die verbonden zijn met elkaar door een netwerk genaamd het systeem van zielen of het systeem van werelden. Het systeem van zielen is meer innerlijk, terwijl het systeem van werelden zich meer buiten bevindt.

Dat is hoe we alle werkelijkheid in het punt in het hart waarnemen dat we ontvangen hebben van Boven. Dit punt breidt zich uit en we beginnen hierin de hele universum te onthullen. Een persoon begint te zien dat dit punt in de hart alle vrienden omvat en later alle mensen die verder weg staan, totdat het zich vergroot en alle werkelijkheid omvat. Als een persoon deze visie, waarneming en aanpak verkrijgt, is dit een goed teken dat hij vooruit gaat als resultaat van de juiste manier van lezen van het Boek van Zohar.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed