De Spirituele Wereld Is Heel Eenvoudig

Does Charity Really Help AnyoneDe hele wereld is een deel van mijn verlangen, van mijzelf. Maar ik voel niet dat anderen een deel van mij zijn en daarom voel ik me totaal niet betrokken bij hen. Laat de wereld verbranden, het kan mij niets schelen!

De wetenschap van Kabbalah leert ons de waarheid te zien – te zien dat alles wat zich “buiten” ons bevindt, ons is, onze verlangen. Wat wij zien als onszelf, alsmede de externe wereld moet allemaal samengevoegd worden met ons in één verlangen.

De Schepper schiep alleen het verlangen, waar wij bestaan. We kunnen niets waarnemen verder dan dit verlangen. Wij openbaren de Schepper in ons verlangen, dit is waarom Hij “de Schepper” – Boh Reh, “Kom en Zie”, wordt genoemd . Deze wereld is wat wij nu voelen en de aankomende wereld is wat we een moment van nu voelen.

Alles gebeurt in hetzelfde verlangen, maar we beginnen meer en meer dingen hierin te zien. We ervaren ontelbare indrukken, maar in feite, deze externe werkelijkheid bestaat niet; het zijn alleen de verschillende verschijnselen die in ons verlangen opdagen. Deze plaats waar we in zijn, deze wereld en deze hele werkelijkheid zijn denkbeeldig. Als we eenmaal de wereld van waarheid ontdekken, zullen we uitroepen: “we waren in een droom”.

We moeten de waarheid onthullen om wakker te worden voor de werkelijkheid, net zo als een persoon die bewusteloos is en daaruit wakker wordt. Dit is het doel van de wetenschap van Kabbalah, om ons terug te brengen naar bewustzijn. Tot die tijd heeft het geen zin om met een persoon te praten, omdat als hij zich momenteel in onbewustheid bevindt, hij eerst terug tot leven moet komen.

Daarom, als wij het Boek van Zohar openen, moeten wij ons verbeelden dat niets anders bestaat dan ons verlangen. Deze wereld, mijzelf en iedereen om mij heen – geen van deze dingen bestaan. Ze zijn allemaal een verbeelding.

Er is alleen één verlangen om te genieten en alles wat je maar mogelijk is, gebeurt in dit verlangen. Deze en de hele aankomende wereld, leven en dood, de stilstaand, vegetatieve, dierlijk en menselijk niveaus van de natuur, er is geen andere plaats voor elk van hen te bestaan dan mijn innerlijk verlangen om te genieten.

Het Boek van Zohar maakt het mogelijk dat wij een staat binnen gaan van voelen in ons verlangen. Dat is wat de Kabbalisten de spirituele wereld noemen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed