De Schepper Is Een Detail In Je Waarneming

thin lineEr bestaat niets anders in de spirituele wereld dan krachten. Maar de verbinding tussen ze wordt bepaald door je waarneming (wereld-jaar-ziel in een kant en klare werkelijkheid). En de Schepper is ook een detail in je waarneming. Hij is iets buiten je om. Dit wil zeggen, uit je innerlijke werkelijkheid, leid je iets af dat er aan geeft en het in stand houdt en je noemt dit deel “de Schepper”. Jij bent het die Hem onderscheidt en “weergeeft” binnen je eigen eigenschappen. Hetzelfde is waar ten aanzien van de rest van het beeld (wereld-jaar-ziel). Als je je in de spirituele wereld bevindt, onthul je de spiriuele matrix van krachten, “wereld-jaar-ziel en een kant en klare realiteit”. Dan onthul je een verschillende volgorde van krachten die elkaar beïnvloeden. Ze bevatten een innerlijk deel (de ziel) en een uiterlijk deel (de wereld). En je begrijpt sommige krachten, waarbij je ze als oorzaken en gevolgen ziet, dit is het jaar. Ze bevatten een Hoogste Gedachte en een kracht die het proces leidt, en dit is de kant en klare werkelijkheid.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed