De Oorzaak Voor Onze Verwarring

wordsEr is een regel: een krachtig Licht gaat een dun verlangen in. De Lichten en verlangens volgen een omgekeerde volgorde, dus als het kleinste verlangen mist, mist het sterkste Licht ook. Dit zorgt voor een boel verwarring in onze wereld. We begrijpen niet waarom we iets op een plek doen en het naar ons op een andere plek terug komt. Het lijkt alsof er geen verband is tussen de twee verschijningen. We verpesten iets op een plek, maar de slagen komen ergens anders vandaan naar ons toe, en we zien geen verband tussen de twee.

Dit is waarom we de oorzaak van ons lijden niet begrijpen. We zien de innerlijke verbindingen niet, het net dat binnen ons allen bestaat en alles in één systeem verbindt. Dit is waarom we door het leven gaan alsof we door een donker labyrint dwalen, niet begrijpend wat er nu écht gebeurt.

De reden voor dit soort verwarring is de omgekeerde volgorde van de Lichten en de Kelim: als ik niet een zwaar verdorven Kli niet gecorrigeerd heb, mis ik een heel dun Licht op volledig andere plekken.

De enige oplossing is om de wereld te zien als integraal en verbonden als één geheel. Dit is de kans die we ontvangen als we de wereld door de wijsheid van Kabbalah onthullen. Alleen het vermogen om dingen duidelijk te zien zal ons de kans geven om onszelf en de wereld te corrigeren en om al onze problemen op te lossen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed