Anatomie Van De Ziel

clip_image001Stel dat we een boek aan het lezen zijn over de werking van onze fysieke lichaam. Hierin wordt uitgelegd hoe onze hersenen, hart, lever en andere organen werken, hoe ze stoffen uitwisselen, wat er gebeurt als we iets eten of voelen, hoe ons bloed en andere vloeistoffen circuleren, hoe elektrische signalen worden overgebracht; in feite wordt hier beschreven hoe onze fysiologie werkt.

Door te luisteren naar een les in menselijke autonomie en fysiologie leren wij over delen van het lichaam en hoe alle onderdelen van het lichaam samenwerken, elk op zijn eigen plaats in overeenstemming met zijn functie, met als resultaat de sensatie van leven. Dit is precies hoe de Zohar de fysiologie van een ziels lichaam (Kli) beschrijft, de organisatie, innerlijke connecties en functies. Door het te lezen en het maken van inspanningen, beginnen we geleidelijk aan onze ziel te onthullen, waarin we openbaring bereiken van de hele wereld en de Schepper.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed