Alles Wat We Nodig Hebben Is Het Licht van Hassadim

SpiritualFoodIstheLightThatFillsOnesSoul_thumb.jpgEen vraag die ik ontving: Waarom kan ik het Licht van Hochma niet onthullen?

Mijn Antwoord: Omdat je het Licht van Hassadim niet hebt. Je hebt alleen het verlangen om te ontvangen en dat voelt niet goed in het Licht van Hochma omdat het er geen plezier van kan ontvangen. Het Licht van Hassadim kun je niet voelen in je egoïstische verlangens. Het kan alleen worden onthuld in de mate van aanwezigheid van het Licht van Hassadim, je intentie om te schenken. (Bina van de vier stadia van het Directe Licht).

Je kan een oneindige Kli hebben gevuld met oneindig Licht van Hochma, als je geen Licht van Hassadim hebt voel je complete duisternis, een stadium dat “hel” wordt genoemd. Zelfs een klein sprankeltje Licht van Hochma zonder Hassadim voelt als lijden, ziekte, rampspoed en crisis.

Er is ons een piepkleine sensatie van het Licht van Hochma in het Licht van Hassadim gegeven door de Schepper in genade. Dit geeft ons het gevoel van leven zodat we in staat zijn te bestaan en onze vrije wil te ontwikkelen om zodoende het Licht van Hassadim te verwerven en te streven naar de volledige onthulling van het Licht van Hochma.

De Schepper ontwikkelt ons door een spel met ons te spelen. Als hij op ons schijnt met het Licht van Hochma voelen we ons slecht, dit wordt gedaan om ons duidelijk te maken dat we het Licht van Hassadim (een scherm, Ohr Hozer, het Reflecterende Licht, de intentie te schenken en lief te hebben) nodig hebben.

Dan kunnen we het Licht van Hochma in het Licht van Hassadim onthullen gereflecteerd door het scherm.
In de loop van de tijd als iemand tegenslagen krijgt afhankelijk van de hoeveelheid schittering van Hochma start de persoon met het stellen van vragen; “Waarom lijd ik? Wat is er aan de hand? Wat is de betekenis van mijn leven?” Die persoon wordt dan naar de groep geleid, de leraar en de studie van de Kabbalistische wetenschap alwaar hij stapsgewijs ontdekt dat het enige dat hij nodig heeft het Licht van Hassadim is.

Daarom leert de Kabbalistische wetenschap ons hoe je een scherm van schenken moet oprichten (de intentie van schenken en liefhebben, Ohr Hassadim) In de mate waarin we in staat zijn te schenken zal de Schepper aan ons worden onthuld als de Ene die Schenkt, als in het voorbeeld van de gast en de host.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed