Zelfs Een Stuk Hout Weet Wat Het Wil

Why Didn't the Monkeys Come Down from the TreesEen vraag die ik heb gekregen: Er zijn verschillende materialen in de natuur: metaal, hout, steen en andere en zij zijn alle volkomen passief. Hoe ik het zie, is dat ze alle levenloos zijn. Echter is het verlangen iets dat actiever is. Waarom noemt u ze dan verlangens?

Mijn Antwoord: Een potlood is van hout gemaakt, en hout wenst om zijn structuur of vorm te behouden – de verbinding tussen de atomen. Als je er iets mee probeert te doen, zul je zien dat het niet meegeeft, het probeert zijn vorm te behouden en werkt het tegen. Je moet veel inspanning leveren om het te breken, om zijn verlangens om zichzelf te beschermen en te behouden te breken.

Dit materiaal is kracht. Door bepaalde parameters van dit materiaal te meten, meet je zijn kracht van weerstand op de externe invloeden. Je zult extra kracht moeten toepassen om zijn eigenschappen en toestand te veranderen. Dit wordt dus het verlangen of materie genoemd.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed