Wie Houdt Het Boek Van Zohar Verborgen?

Connecting Through the WorldsGedurende de periode toen Het Boek van Zohar verborgen was voor de mensen – sinds het geschreven is in de 2e eeuw, tot aan zijn ontdekking in de 11e eeuw – heeft niemand het “verborgen” genoemd, omdat niemand er vanaf wist. Een persoon kan vandaag echter makkelijk Het Boek van Zohar kopen en het lezen, waarom wordt het dan verborgen of geheim genoemd?

Het Boek van Zohar bevat alles. Het heeft het vermogen om deze wereld en de Hoogste Werelden aan ons te openbaren in hun geheel, omdat het geschreven werd vanaf de top van alle 125 niveaus, vanuit de verworvenheid van het hele universum, en het spreekt over ons hele pad. Het enige probleem is dat dit boek gesloten blijft, omdat de persoon die het leest het voor zichzelf sluit door zijn onvermogen om zich te concentreren, om zich zelf juist af te stemmen om te zien wat er in dit boek plaats vindt. De lezer is zelf niet in staat om zichzelf voor de tekst te plaatsen op dezelfde manier als hij dat met een ander soort boek kan. Hij raakt in de war wat betreft De Zohar, hij denkt dat het de beelden uit onze wereld beschrijft, of geschiedenis, geografie, fysiologie of anatomie. Hij verbindt de concepten, objecten en handelingen op een onjuiste manier met elkaar, doordat hij gebruik maakt van zijn aardse verstand.

Denk aan een elektrisch aparaat met heel veel draden en details, en dat je ze dus onjuist met elkaar verbindt. Zal het apparaat ooit op deze manier kunnen functioneren? Uiteraard niet! Hetzelfde is het geval met De Zohar. Alles ligt open en bloot voor ons, maar het probleem is dat we het niet kunnen openbaren omdat we niet in staat zijn om op een juiste manier betrokken te raken bij dit systeem, ofwel we zijn niet in staat om onszelf er correct aan te verbinden. We hebben simpelweg niet de juiste benadering ten aanzien van Het Boek van Zohar.

Voor en tijdens het lezen, moet de persoon voortdurend leren om zichzelf af te stemmen op een nieuw focuspunt, begrip en visie. Bovendien, moet de persoon geleidelijk vorderen, zonder zich te haasten. Het proces van het afstemmen is noodzakelijk, omdat als men simpelweg De Zohar opendoet en het begint te lezen, hij alleen verward zal raken, en het later heel erg moeilijk zal zijn om de fouten te herstellen en terug te gaan naar het begin.

Daarom is de moeilijkste les het leren om Het Boek van Zohar op een juiste manier te openen. En dit is de reden waarom De Zohar vergezeld gaat van de materialen die er over spreken hoe ons instrument van waarneming – onze ziel – erop af te stemmen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed