Wat Te Eisen Van Je Studie Kabbalah

Laitman_2009-10_usa_0310_wVan je studie moet je veranderingen verwachten die naar ons toe komen door de Kracht van Correctie – “het Licht dat teruggaat naar de Bron”. Kabbalisten die boeken schreven waren in onze wereld en in de Hoogste Wereld tegelijkertijd aanwezig.

Als je dus de visie en de eigenschappen van de Kabbalisten wenst te verwerven, dan kun je door gebruik te maken van je strevens, de kracht van correctie naar jezelf toe trekken en snel de gevolgen van zijn invloeden voelen. Dit zal geuit worden als een geleidelijke toename van gevoel van de eigenschappen van schenking.

Onder de invloed van het verborgen Licht in de studie, zul je geleidelijk beseffen dat je niet eens een greintje schenking binnen in je hebt. Al het goede dat je jezelf toeschrijft is niets meer dan het egoïsme, dat zichzelf op die manier wil vervullen. Dit zal een duidelijk inzicht zijn dat alles wat je doet, alleen maar omwille van je eigen vervulling is.

Tegelijkertijd zul je voelen dat het niet goed is. Het lijkt misschien oké, toch zul je voelen dat het eigenlijk slecht is, omdat het je beperkt. Door schenking zul je de oneindige spirituele wereld openen, en door ontvangen zul je stagneren in deze wereld. Dit besef is een stap vooruit.

Dan zul je voelen dat er eigenlijk iemand is, de Gever, die de ruimte om je heen vervult. Je kent Hem nog niet, maar je wil Hem voelen, gelijkwaardig zijn aan Hem, als Hij worden, en met Hem vereniging door de eigenschap van schenking.

Op deze manier kun je geleidelijk veranderen onder de invloed van de Corrigerende Kracht die je naar jezelf toe zult trekken gedurende de studie. Deze Kracht beïnvloedt je, vooral als je Het Boek van Zohar bestudeert. Als je er klaar voor bent, en je met andere zielen wenst te verenigen, dan zul je samen met hen de meest krachtige Corrigerende Kracht uit dit boek aantrekken.

Alleen dit Licht zal ons allen helpen. Alle andere inspanningen zullen nutteloos zijn, anders dan ons met elkaar verenigen, om de kracht van correctie naar ons toe te trekken.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed