Wat Noah En De Ark Vandaag De Dag Voor Ons Betekent

Is the Bermuda Triangle Myth or RealityDe Zohar: Op het uur toen de wereld vol was met de zonden van de mens en voor het gerecht was gebracht, wee de rechtvaardigen die leefden in die wereld, voor zij zijn de eersten om te antwoorden voor de zonden van de goddelozen.

Dus hoe was Noah in staat om de vloed te ontsnappen en niet gestraft te worden voor de zonden van zijn generatie? De Schepper wilde dat hij het nageslacht zou verwekken van de wereld en daarom heeft Hij hem gered.

Er zijn veel verdorven mensen (egoïstische verlangen)in de wereld (binnen in de mens), maar zij waren niet in staat om te profiteren van Noah’s goede verlangen (het ene spirituele verlangen, de punt in het hart). Dit is waarom de verdorden (slechte verlangen) werden afgesneden van Noah (de juiste verlangen) en verdronken ze in de overstroming. (Deze verlangens gingen dood in een persoon, dus hij voelde ze niet meer. Voor nu vormt dit zijn correctie, maar later, wanneer hij deze verlangens corrigeert, zullen ze weer terugkeren).

De mens klein, zuiver verlangen voor schenking, genaamd Noah was gered door de Schepper (bij Ohr Makif – het Omringende Licht) en nam onderdak in de “Ark”. Er wordt een extra kracht verleend, een beschermend omhulsel, gemaakt van de kwaliteit van geven, genaamd Ark, een moeders baarmoeder of Bina).

En het gerecht had geen macht over hem want hij vond onderdak in de Ark, verborgen van alle ogen. De rechtbank besliste over de egoïstische verlangens, maar het had geen macht over het verlangen om te geven. Dit spreekt over een persoon die een connectie van geven in de groep heeft aangeleerd, hierin onderdak zocht en dus zichzelf verborgen hield voor het kwade oog, van zijn egoïstische verlangens die hem weg wilde trekken van het doel.

Het staat geschreven: vraag om vrijspraak, vraag om genade en misschien zal je ontkomen aan de Scheppers toorn. Men kan niet ontsnappen aan de invloed van het licht. Het Licht schijnt en deelt je verlangens in datgene welke het licht in de kwaliteiten hebben en in datgene die er tegen zijn.

Noah vroeg om vrijspraak (verbetering van boven), ging de Ark binnen en verborg zich daar (in de Scheppers kwaliteit van geven; Hij loste erin op zoals een druppel sperma in een moeders baarmoeder. Op de dag van de Scheppers toorn, de openbaring van het licht van Hochma, welke de verlangens uit elkaar haalt naar gelang hun bedoeling- te ontvangen of te geven. Dat is de reden waarom het gerecht geen macht had om hem te veroordelen.

Hij verborg zich in de kwaliteit van geven van de Ene die boven is, de Schepper. Malchut stijgt naar Bina en verbergt zich daar; dat is de betekenis van rechtvaardig te zijn, Hassadim – het stijgen bovenuit je egoïsme.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed