Waarom Hebben We De Schepper In De Spirituele Wereld Nodig, Maar Niet In De Materiële Wereld?

authorWaarom kan ik de spiritualiteit niet rechtstreeks voelen? Laten we stellen dat ik niet zoveel weet over een beroep, bijvoorbeeld economie. Als ik bij een bank ga werken, zal ik het belang van economie begrijpen. Als iemand dan aan me vertelt dat de aandelenmarkt met 0,1% is gestegen, zal dit heel veel voor me betekenen. Maar op dit moment voel ik niets, aangezien ik het niet begrijp, ook al is het misschien iets heel belangrijk! Hoe groeien we? We leren onze “wil om te genieten” om gevoeliger te zijn en de kleinste details te onderscheiden. We leren onszelf, net zoals mensen die honden trainen of kleine kinderen opvoeden. In onze wereld, binnen het materiële, egoïstische systeem gebeurt dit direct. Het Licht werkt ook binnen dit systeem, maar op een verborgen manier, en we hoeven het Licht niet te vragen om enig soort speciale gevoelens binnen ons aan te maken. Als we echter, naast het stoffelijke systeem een extra systeem willen onthullen – het spirituele systeem, kunnen we onze gevoeligheid ervoor niet rechtstreeks ontwikkelen, omdat we het helemaal niet voelen. We kunnen simpelweg niet onze gevoeligheid niet vergroten om het te beginnen te voelen. We hebben het Licht nodig om de nieuwe gevoelens binnen ons aan te maken.

Het maakt niet uit hoeveel ik naar spiritualiteit verlang, ik kan het niet direct voelen. Ik kan het niet “uit de mist” tevoorschijn toveren. In het materiële systeem, heb ik reeds het verlangen, ook al is het heel ruw en onderontwikkeld. Alles wat ik moet doen is het ontwikkelen door het te beïnvloeden door middel van een “pijnlijke zweep” of “zoete snoep”. Dat is hoe ik mijn gevoel ontwikkel en verfijn. Maar als het op de spiritualiteit aankomt, voel ik het helemaal niet. Zelfs mijn punt in het hart is tegenovergesteld aan dit systeem, aangezien dit punt de keerzijde van heiligheid is. Dit is waarom ik het Licht zo nodig heb, omdat het mijn correcties van Boven af zal verrichten, en dit systeem aan me zal openbaren! Deze handeling vereist een extra kracht.

In de materiële wereld echter heb ik de Schepper niet nodig. In feite is het zo dat des te meer de mensen zich ontwikkelen en des te meer ze hun cultuur (hun gevoelens) en wetenschap (hun verstand) perfectioneren, des te minder ze in God en religie geloven. Dit komt doordat mensen er achter komen dat ze de Hoogste Kracht niet nodig hebben. Ze kunnen dingen zelf bereiken, begrijpen en zelf alles voelen. Dit is waarom mensen steeds dieper duiken in de kunsten en wetenschappen, waarbij ze de religie achter zich laten. Dit is natuurlijk, omdat mensen de Hoogste Kracht niet nodig hebben voor hun egoïstische ontwikkeling.

Als we echter onszelf spiritueel willen ontwikkelen, met behulp van de wetenschap van Kabbalah, gebeurt alles tegenovergesteld: we hebben de Hoogste Kracht nodig om een nieuw verlangen in ons aan te maken. We hebben dit verlangen niet in de eerste instantie, dus we kunnen het niet ontwikkelen en het spirituele systeem er in voelen. Het punt in het hart geeft ons alleen de kans om te beginnen. Maar het zal door een innerlijke transformatie gaan om een “spermazaad” te worden. In de tussentijd, is het geen spermacel, maar alleen een zwart punt.

Dit is waarom we de Hoogste Kracht nodig hebben gedurende iedere stap in onze ontwikkeling, en de manier om ons ermee te verbinden is door onszelf op te boeuwen. Deze Kracht is dat wat ons bestaan in de spirituele wereld in stand houdt, dus als het je de eigenschappen niet geeft die je nodig hebt om dit systeem te openbaren, zul je het ook niet voelen. De Schepper is alle spirituele eigenschappen die je in je hebt. Hij is het spirituele systeem, de Kracht die je vervult. Dit alles is Hij en niets anders.

Des te meer je je ontwikkelt, des te meer je de Schepper binnen je in ontwikkelt. In het Hebreeuws wordt de Schepper “Bo-Reh” genoemd, wat “Kom en zie!” betekent. Dit is wat iemands ontwikkeling door middel van de wetenschap van Kabbalah onderscheidt. Je onthult de Hoogste Kracht op een duidelijke manier binnen jezelf in. Dan zul je zien dat er een systeem is dat alles bestuurt, en dat je je binnen dit systeem bevindt en daarbij zul je een wederkerige verbinding met de Meester van dit systeem tot stand brengen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed