Waar Aan Te Denken Voor Het Lezen Van De Zohar

bacteria.jpgAls een persoon Het Boek van Zohar begint te lezen, komt hij er vaak achter dat hij zich in een “slaaptoestand” begint en vanuit hier zichzelf moet beginnen af te stemmen op het lezen en doordringen van het materiaal. Afhankelijk van de juistheid van de intentie van de persoon, hoe hij zichzelf positioneert en in een bepaalde richting duwt, zal hij verder in de goede richting komen naar mate hij het boek leest. Daarom is het belangrijk om je gevoelens en gedachten weg te rukken uit de dagelijkse zaken, en ze te herconcentreren op de manier waarop De Zohar geschreven is. Er zijn veel manieren om jezelf te “organiseren” en voor te bereiden op het lezen van De Zohar. Dit is er een van:

Enige dat geschapen werd was het verlangen: het verlangen om vervuld te worden door het Licht (de Schepper). Dit verlangen, in een persoon kan vervuld worden door jezelf groter, hoger, sterker en krachtiger te maken dan andere mensen. Als alternatief hierop kan hetzelfde verlangen ook vervuld worden buiten jezelf om, door anderen te vervullen. In dit geval, des te meer je anderen vervult, des te meer je vervuld raakt van het gevoel van de vervulling van anderen. Door deze vervulling binnen in jezelf te meten, word je zelf vervuld.

In beide gevallen kun je de dikte van het verlangen gebruiken, alle vijf niveaus (lagen) ervan, maar je doet het of omwille van jezelf of omwille van anderen. De Zohar vertelt ons over de gevoelens die gevoeld worden in het verlangen om te schenken. De Zohar zegt dat het verlangen om jezelf te vervullen, omdat de Schepper natuurlijk is. De Schepper, de eigenschap van schenking is tegenovergesteld aan de manier waarop we gewend zijn om ons te voelen, omdat we met deze waarneming geboren waren.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed