Verspil Je Tijd Niet Aan Het Onmogelijke

threepartsIn Kabbalah betekent “verboden” eigenlijk “onmogelijk”. Iets is verboden omdat het de wetten van de natuur tegenspreekt en niet uitgevoerd kan worden. Echter bevinden wij ons in een toestand van verborgenheid, wat ons doet denken dat we deze handeling wel uit kunnen voeren en er door gebaat zijn. Toch zegt Kabbalah “het is verboden” alsof het tegen een baby spreekt die zichzelf pijn wil doen.

De schade van een zodanige poging om een incorrecte handeling uit te voeren hoeft niet perse direct te komen; het kan ook in een indirecte vorm komen. Daarom zal het lijken alsof we ons correct hebben gedragen en er zelfs winst van hebben, terwijl we eigenlijk ons leven verspillen aan nutteloze en zelfs schadelijke handelingen. Er zal lange tijd en veel lijden nodig zijn om dit te openbaren.

Dit is waarom de Kabbalisten ons waarschuwen: “Verspil niet je tijd en moeite. Je kunt hiermee niets veranderen, omdat het systeem van de Natuur anders in elkaar zit dan je denkt!” Naar mate de tijd vordert, beginnen we te verzaken en niet doen wat van ons verwacht wordt. Echter de kracht handelt volgens ons volwassenheidsniveau, waarbij het grotere vooruitgang van ons eist.

Aangezien we neit vorderen, blijven we de druk, problemen en het lijden voelen. Dit is waarom de Kabbalisten tegen ons zeggen: “Je kunt dit niet doen!”. Ze proberen je niet over te halen, aangezien ze dit niet aan je kunnen uitleggen zoals een leraar iets aan een kind uitlegt, waarbij hij vertelt waarom je je op een bepaalde manier niet moet gedragen, aangezien jij niet hoger kunt zien dan je huidige niveau. Dit is waarom ze streng vertellen: “Het is verboden!” Maar om ze te horen moet je bij een groep horen en een leraar zoeken.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed