Ter Nagedachtenis van Baal HaSulam

baalhasulamNu kunnen we zien hoe het systeem van de Schepping is gebaseerd op een wijze die stap voor stap gaat. Een persoon is altijd verbonden met een bepaald niveau en dan gaat hij naar het volgende niveau enzovoort.

De invloeden die hij van boven ontvangt passeren alle niveaus met de bedoeling om hem te bereiken. Iemands pad richting het beoogde doel is een beklimming van onderen naar boven langs alle niveaus, en tijdens dit proces, begint iemand geleidelijk aan, te lijken op de oneindige wereld.

Ieder van ons is het resultaat van duizenden jaren ontwikkeling van onze voorouders. Directe verbinding van een persoon is echter aan zijn ouders. Zij geven hem de kwaliteiten en de opvoeding die hem zowel van binnen als van buiten vormen.

Hetzelfde gebeurt in de wetenschap van Kabbalah. Het heeft zich duizenden jaren ontwikkeld, en iedere Kabbalist uit duizenden Kabbalisten heeft iets unieks gedaan met het doel deze wetenschap vandaag de dag aan ons te geven, de tijd dat de hele wereld moet ontwaken.

Toch, onze naaste verbinding hebben we met de meest recente Kabbalisten Baal HaSulam en Rabash. Zij zijn onze ouders. Zij zijn degenen die ons tot leven brengen en ons vormen doormiddel hun opvoeding.

Zij verbinden ons met het systeem dat leid naar oneindigheid, en we voeren deze beklimming uit met hun directe hulp en op grond van hun lessen. Daarom is het zo belangrijk de methode die ze aan ons hebben doorgegeven te realiseren, hun opvoeding.

Als we de kracht hebben om ons vast te houden aan deze twee grote ouders die de Schepper ons heeft gestuurd, dan zullen wij zeker succes bereiken. We beginnen pas te zien hoezeer ze om ons geven en zullen zien dat hun zielen altijd met ons verbonden zijn en voor ons zorgen.

We ontvangen alles dat van Boven komt alleen via hen en in die mate dat we hun advies opvolgen. Laten we hopen dat we wat zij hebben bereikt verdienen, en dat wat ze aan ons doorgeven waardig zijn. Het Licht op hun niveau is klaar zodat wij het kunnen accepteren. Via hen, zijn we in staat een verbinding in stand te brengen met het Licht, de Schepper.

Yisroel Ha Sulam schrijft in:”De Volgende Generatie” dat een persoon moet proberen om: 

  1. Spiritualiteit moet bereiken door zichzelf en /of
  2. Het verspreiden of anderen moet helpen het te bereiken.

Een persoon corrigeert zijn ziel in beide gevallen. Wanneer wij vervolgens zijn onderwijsmethode aan anderen doorgeven ongeacht hoeveel we zelf bereiken, onze acties zullen ons correcties en vervulling brengen en dit is waar we trots en blij om moeten zijn.

Dus laat ons een toast uitbrengen op deze grote ziel die ons met de Schepper verbindt. Ieder van ons is echt van Boven gekozen. Ieder van ons heeft het recht en het voorrecht om een verbinding met deze grote ziel tot stand te brengen, te verbonden zijn met deze onderwijsmethode en het te verspreiden. Dus laten we het waard zijn om Bnei Baruch genoemd te worden.

Tenslotte: Baruch – Gezegend – is de naam van de Schepper.

Van mijn rede aan het graf van Baal Ha Sulam op 29.09.09

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed