Spiritualiteit Verwerven We Door Middel Van Inspanning

out.jpgAls we Het Boek van Zohar lezen, moeten we onmiddellijk alle woorden en namen naar twee noties vertalen (eigenschappen, krachten en categoriëen) waar alles uit bestaat; deze twee noties zijn het Licht en het verlangen. Iedere persoon meot tegen zichzelf zeggen: al deze woorden zijn verschillende verlangens en eigenschappen binnen mij in. Ik moet ze binnen in me herkennen en ze als voorbeeld gebruiken, omdat hierdoor de Schepper mij de structuur van mijn ziel, mijn wereld, mijn innerlijke structuur en alles in het bestaan, wat Hij geschapen heeft, laat zien. Dit is hoe we moeten proberen te zien waar De Zohar over spreekt. En we moeten niet wanhopen omdat alles door middel van inspanningen verworven wordt. Zodra ieder van ons de benodigde hoeveelheid inspanningen levert, zal hij zijn Hoogste Wereld openbaren.

Het maakt niet uit hoe verward we zijn tijdens de lessen, of hoe “verdoofd” onze toestand is, hoe onvermogend we ons voelen in ons hart en hoofd (het gevoel en het verstand), geen van deze inspanningen zijn van ons afhankelijk. We moeten de Schepper bedanken voor het geven van de mogelijkheid om voor dit boek te zijn.

De Kabbalisten noemen Het Boek van Zohar, simpelweg “het Boek”, waarbij ze de nadruk erop leggen dat er geen andere boeken naast de Zohar bestaan. Dit komt doordat dit boek betrekking geeft op een structuur, systeem of methode die de Schepper aan de schepping openbaart.

Het is niet afhankelijk van hoe de persoon voorbereid is om het boek te lezen: het is afhankelijk van zijn ziel. Desondanks wordt hij nu in de best mogelijke toestand voor hem geplaatst, en hij zit voor dit boek en begint naar de les over De Zohar te luisteren. Dit betekent dat hij het vermogen heeft om het te openbaren.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: