Onze Wereld Is Geschilderd Door Een Geweldige Kunstenaar

escalator.jpgIk zie een werkelijkheid met behulp van de krachten die de wereld voor me weergeven als een film die op het scherm in mijn hersens afgespeeld wordt. Deze beelden zijn drie dimensionaal, beweegelijk en emotioneel. Of wel dit is hoe ik ze waarneem en soort indruk die ze op me hebben. In realiteit zijn dit echter alleen krachten en verlangens. Uiteindelijk, ben ik degene die alles waarneemt. Ik neem het levenloze, vegetatieve, dierlijke en menselijke niveau binnen in mijn verlangen waar. Al deze vormen zijn vormen binnen mij in, op verschillende niveaus van mijn verlangen. Ik neem de levenloze natuur waar binnen in mijn levenloze verlangen, vegetatieve natuur binnen in mijn vegetatieve verlangen etc.

De krachten van de Schepper verbeelden verschillende vormen binnen in mijn verlangens, en ik neem ze waar als mijn wereld. Deze kracht weergeeft de wereld binnen me in, op het scherm van mijn geest. Deze kracht die de wereld voor me aantrekt is de kracht van schenking, de kracht van de Schepper. Ik ontvang alle vormen van Hem, de Gever.

Er zijn vormen die gelijk aan Hem zijn en andere vormen die tegengesteld zijn aan Hem. Samen maken zij mijn wereld. Dit is waarom deze wereld zoveel aspecten heeft en de reden waarom ik allerlei soorten objecten binnen in mezelf zie. Er is iets positiefs en negatiefs in elk object. Waar komt dit vandaan? Het komt doordat de Schepper zich met materie kleedt en al deze vormen binnen in mij schept, die ingebed zijn op vier verschillende niveaus van mijn materie – het verlangen om te genieten. Op deze manier leert Hij me de materie en de vorm van de materie (Haskala Homrit en Haskala Tzurarit).

Deze wereld die ik zie, met zijn veelvoud aan vormen, werd door de Schepper aan me gegeven. Dit is hoe Hij de wereld binnen in mijn materie aan me illustreert. De wereld die voor me verschijnt is de vorm van de Schepper, maar relatief tot mij en volgens mijn staat. De materie is van mij en de vorm is van Hem. Dit is waarom ik de Schepper vanuit mezelf kan verwerven.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed