Onze Spirituele Geboorte Is Van Onszelf Afhankelijk

uptousWe zijn onze wereld in gekomen dankzij onze ouders. Maar veel van onze eigenschappen werden bepaald en in ons gebed voor onze geboorte. We hebben ze geërft van onze oude toestanden en onze reïncarnaties die we in deze wereld geleefd hebben. Naar mate we ons ontwikkelen, accepteren we alles wat ons overkomt, als vanzelfsprekend. Eerst ziet een persoon zichzelf en de wereld waarin hij bestaat, daarna komen de woorden, cognitie en begrip. Alles ontvouwt langzaam en natuurlijkerwijze, en we beseffen niet hoe apart en onnatuurlijk dit proces eigenlijk is.

Maar we beschouwen de toegang tot de Hoogste Wereld als onnatuurlijk, ook al ontdekken we het op precies dezelfde wijze als we deze wereld voor onszelf ontdekt hebben! Eerst krijgen we het verlangen om geboren te worden in de Hoogste Wereld – “de zaad van de sprirituele sperma” (het punt in het hart – de embryo van de ziel). Dan worden we naar een plek toe geleid waar we dit punt kunnen ontwikkelen; deze plek wordt genoemd de baarmoeder in onze wereld, of een groep in de spirituele wereld.

We spreken niet over mensen die we tegenkomen en die onze vergezellen zijn, maar over andere strevens naar de Schepper, gelijk aan die van mij. Maar correct opbouwen van mijn houding ten aanzien van hen, zorgt voor de juiste omgeving voor spirituele groei.

Als een persoon in deze wereld geboren wordt, geschiedt dit door middel van kracht. Niemand vraagt onze toestemming en we worden vervuld door kennis, indrukken, voorbeelden van gedrag en definities van “wat goed is” en “wat slecht is” zonder enige wilsvrijheid of wat dan ook. In onze spirituele ontwikkeling echter, eist de spirituele kracht die ons ontwikkelt (genoemd “Vader en Moeder” – Aba ve Ima van de Wereld van Atzilut) van ons om een onafhankelijke beslissing te nemen om ons spiritueel te ontwikkelen. We moeten beslissen hoe dit te doen, welke spirituele toestand we willen, en welke spirituele doel we willen bereiken.

Van ons wordt geeist dat we onze wilsvrijheid gebruiken, om te begrijpen en te beseffen wat we aan het doen zijn, en waar we naar toe gaan. De stadia van de spirituele groei en formatie zijn gelijk aan onze fysieke ontwikkeling, maar ze worden geactiveerd door ons verlangen. Dit is het verschil.

Daarom zijn we in onze wereld slaven (net als dieren), daar daar waar we in de spirituele wereld vrije wezens zijn (mensen, Adam, wat wil zeggen gelijk aan de Schepper). Ik creëer zelf de “baarmoeder” om mezelf. Dit is de groep, die mij als een drupje zaad absorbeert. Ik ontvang alles wat ik nodig heb van de groep, waar onder voeding, kracht, begrip en voorbeelden.

Als de verlangens van de groep mijn eigen verlangens worden, en ik er klaar voor ben om ze te ontgroeien, dan word ik in het Licht geboren. Ik vorder vanuit Aviut 0 naar Aviut 1, en word een spiritueel embryo. Vanaf nu kan ik de kracht van de Schepper gebruiken om mezelf te vormen. Ik ga door met het leveren van mijn eigen inspanningen op het pad, en geleidelijk begin ik te begrijpen hoe de Schepper me omhoog trekt. Met tijd, word ik volwassen en wijs zoals Hij, gebaseerd op het principe “Ik zal U kennen aan de hand van Uw handelingen” – (door net zoals U te worden). Dit is hoe een persoon gelijk wordt aan de Schepper.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed