Laat Je Grootste Verlangen Niet Onvervuld Blijven

greatestEen vraag die ik gekregen heb: In een van de Shamati artikelen wordt er gezegd dat een persoon het daadwerkelijk uit de diepte van zijn hart uitschreeuwt en de Schepper zijn gebed hoort. Wat betekent dit?

Mijn Antwoord: De Schepper heeft alleen maar één ding geschapen: het verlangen. Alle materie, waaronder stenen, bomen, dieren, mensen en steren zijn alleen maar verschillende niveaus van het verlangen om te bestaan.

– Het levenloze niveau behoudt zijn structuur of eigenschappen;

– Het vegetatieve niveau, verlangt behalve naar zelfbehoud ook naar ontwikkeling, het absoberen van gunstige substanties en het uitscheiden van de schadelijke stoffen;

– Op het dierlijke niveau verlangt het verlangen om tevreden te zijn, om vooruit te komen, om voor nageslacht te zorgen;

– Het menselijke niveau begint zijn ontwikkeling net als een dier (en in feite begint elk niveau van het verlangen zich vanaf het eerste niveau te ontwikkelen – alles komt uit de “stof” en gaat er naar terug. Echter na zich als dier te hebben ontwikkeling, begint de mens zich verkrampt te voelen in zijn dierlijke toestand, binnen de grenzen van deze wereld. Dan komt er een nieuw verlangen dat hem oproept om uit zijn grenzen te breken.

Dit nieuwe verlangen wordt het centrale punt, het belangrijkste verlangen. Onze taak is om dit verlangen verder te onthullen en om het te vergroten door middel van de juiste omgeving. We moeten uitzoeken hoe we dit verlangen kunnen vervullen. Verder moeten we vaststellen dat het belangrijk is – een punt in het hart en daarna naar het perfecte gebed streven.

Om te “bidden” betekent dit verlangen het belangrijkst maken van alle verlangens. Dit zal dan het Hoogste Systeem beïnvloeden, en we zullen een antwoord krijgen. Alle problemen ten aanzien van onze spirituele groei komen van het feit dat de groei alleen geschiedt onder de invloed van ons verlangen. Daarom moet men een analyse verrichten wat zijn hart echt wil, en het belangrijkste verlangen in zijn hart, in de richting van de Schepper richten, ofwel naar Bina, het systeem van iemands spirituele groei.

Echter komt een reactie of een antwoord alleen als mijn verlangens overeenkomen met de verlangens van het systeem, gestaafd op het principe “Maak je verlangens hetzelfde als Zijn verlangens, om als Hij te worden”.

Het ware gebed komt uit de bodem van iemands hart, van het belangrijkste verlangen. Elk van ons heeft duizenden verlangens, en dit is ons probleem. We verspreiden onze inspanningen over zoveel verschillende doelen, en als resultaat hiervan, bereiken we niet het belangrijkste in het leven. Daarom gaat ons leven voorbij, maar het belangrijkste element ontbreekt.

We moeten al onze verlangens concentreren op het bereiken van het ene belangrijkste verlangen. Laat al het andere het dienen, het helpen toespitsen en het krachtiger maken. Dit zal in feite het gebed zijn – het echte verlangen van het hart.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed