In Spiritualiteit Is Elk Moment Uniek

Faith Above Reason Is Bestowal Above ReceptionIn spiritualiteit, worden beslissingen genomen alsof het huidige moment het enige moment is dat bestaat. Als ik een beslissing op mijn spirituele pad neem, om de situatie waarmee ik te maken heb, op te lossen, moet ik het nemen alsof dit het laatste moment in mijn leven is. Dit is omdat het snel en correct oplossen van de problemen naar de volgende stap op mijn spirituele pad leidt. Op het materiële niveau, zijn we verbonden aan deze wereld en ons egoïsme strekt uit over gebeurtenissen en situaties, waardoor het een gevoel van tijd schept. In spiritualiteit echter bestaat elk moment op zichzelf en is uniek.

Dit is waarom het scherm van een Partzuf, als resultaat van de botsing tussen de Innerlijke en Uiterlijke Lichten, het Licht verzwakt en beslist om het af te wijzen. Als het scherm het Licht afwijst, weet de Partzuf niet wat er mee zal gebeuren en welke nieuwe voorwaarde het benadert. Het enige dat de Partzuf weet is dat het niet in deze situatie kan blijven langer dan één moment, omdat het zijn verbinding met de Schepper verloren heeft. De Partzuf kan in deze nieuwe situatie niet blijven, en het stopt erover na te denken wat er het volgende moment gaat gebeuren. Dit maakt zijn beslissingen en de toestand in de spirituele wereld oprecht.

Af en toe zien we een video van 11 september en worden we er weer aan herinnerd hoe mensen van de honderdste verdieping van een brandende wolkenkrabber afsprongen. Hoe kan een persoon dit doen als hij weet dat hij toch te pletter zal vallen? Het moment waarop hij springt denkt hij er alleen maar aan hoe hij het vuur moet ontsnappen. Het volgende moment dat hij in de lucht zal doorbrengen is beter dan door het vuur verbranden, dus hij springt! Wat er een moment later met hem zal gebeuren is niet belangrijk voor hem.

Hetzelfde geldt voor een Partzuf die merkt dat hij zijn verbinding met de Schepper kwijt is. Er is niets erger dan dit! Het kan zich zonder het Licht redden, maar het kan niet leven zonder de verbinding met de Schepper! En daarom weigert de Partzuf het Licht.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed