Ik Omvat Iedereen

lightWe beseffen niet hoe onderling verbonden we zijn. Ik ben met anderen verbonden door middel van duizenden verschillende links: in verlangens, in intenties, in gedachten, in inspanningen, in alles – als één lichaam.

Een heel systeem wordt onderscheiden doordat alle veranderingen in één van zijn elementen het hele systeem veranderen – en het kan ook niet anders, aangezien het systeem dan niet volledig zou zijn.

Om globaal te zijn betekent verbonden van alle kanten, in alle opzichten, in alles. Wegens deze verbinding omvat elke persoon iedereen in zichzelf. Ik ben ik en anderen zitten in me, en hij is hij en anderen zijn in hem, en zo in iedereen.

Maar we corrigeren niet het systeem zelf; we onthullen alleen de verbinding die al bestaat in de Wereld van Oneindigheid.

Het wordt genoemd de correctie van de breuk, die alleen gevoeld wordt ten opzichte van ons. Het is de correctie van onze visie, perceptie.

Als we de verbindingen corrigeren en het systeem beginnen te begrijpen, zullen we ontdekken dat er geen aparte onderdelen besaan. Als we dichterbij de Oneindigheid komen, voelen we dat er geen aparte delen zijn, alleen het geheel. Alles is zo met elkaar verweven dat het onmogelijk is, om het een van het ander te scheiden.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed