Het Weder Opkomen Van Noah’s Ark In Een Nieuwe Wereld

The Spiritual Goal Is the Same for EveryoneWanneer onze egoïstisch verlangen zich slecht voelt, drijft het ons van achter als een zweep, het stuurt ons in de zoektocht naar geluk. Echter, dit is niet genoeg om verder te gaan in de juiste richting, omdat het niet het doel is van de schepping om van egoïsme te vluchten. Dit is slechts een manier om ons te helpen omdat het functioneert als een kracht die ons voorruit duwt.

Om ons in de juiste richting te helpen, wordt ons een verlangen van Boven verleend – een vonk of een punt in het hart welke ons naar spirituele ontwikkeling trekt. Deze vonk brengt ons naar de Kabbalah groep en een leraar, zodat we kunnen groeien en ontwikkelen.

Door deze componenten te gebruiken, moeten we een Ark bouwen voor onszelf, waarin we kunnen ontsnappen van al het kwaad, alles dat ons verwart en ons weerhoudt van onze spirituele groei.

Tegelijkertijd, moeten we begrijpen dat er niets gedaan kan worden aan deze storingen, innerlijk of uiterlijk.
Ze zijn geopenbaard in en om ons heen met een bedoeling, zodat we onze vastberadenheid kunnen versterken en verzamelen we kracht tegen ze. Het is vergelijkbaar met hoe de woelige wateren van een overstroming alles vernietigt wat schadelijk is en alleen achter laat wat nodig is.

Inderdaad, we zijn hier samengekomen om een Ark in ons te bouwen, vertegenwoordigers van de Scheppers kwaliteit van geven. De ark is onze schuilplaats.

De Zohar: Ga en loop de Ark binnen met je hele gezin, voor iedereen die niet in de Ark schuilt zal gewist worden van de aarde.

Alles dat we kunnen moeten we binden aan Bina, de kwaliteit van geven, de Schepper. We kunnen dit doen door onszelf volledig aan Hem te geven en verbonden te zijn met Hem, als een zaad in een moeders baarmoeder. Alles wat we kunnen verbinden met deze kwaliteit zal opgeslagen en ontwikkeld worden in spiritualiteit.

Voor de verlangens die we niet kunnen binden aan Bina, zij zullen worden vernietigd door de waters van de overstroming. Noah is het enige verlangen in ons welke ons naar spiritualiteit kan brengen, mits we het afsnijden van de rest van onze verlangens welke niet in staat zijn zich spiritueel te ontwikkelen. Dit is de reden waarom we een connectie willen maken met spiritualiteit door middel van dit verlangen.

We moeten de rest van onze verlangens afsnijden en ze verdrinken in de waters van de overstroming, omdat we alleen maar voorruit kunnen gaan met deze ene verlangen, symboliseert bij Noah. Met deze verlangens kunnen we een nieuwe wereld bouwen, een wereld na de overstroming.

We weten niet hoe deze nieuwe wereld er uit zal zien. We ontwikkelen binnen Bina, zoals binnen een moeders baarmoeder. Wanneer we weder komen, zal er een nieuwe wereld zijn.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed