Het Verlangen Kent Geen Grenzen

Een vraag die ik heb gekregen: Ik zit hier in Australië voor een beeldscherm. Hoe kan ik het verlangen van de groep aannemen en me erop afstemmen?

Mijn Antwoord: Het verlangen kent geen grenzen. Alleen ons stoffelijke lichaam wordt beperkt door ruimte, afstand, locatie, beweging en tijd. Als onze ziel of verlangen in een andere dimensie zijn, zijn er echter geen grenzen of begrenzingen.

De spirituele wereld is een wereld van krachten. Het Boek van Zohar beschrijft het door verhalen over Abraham en Jakob, Farao en Mozes en anderen, die alle over krachten spreken die een persoon binnen zichzelf in ontdekt. Hij onthult ze buiten tijd en plaats.

Als je je met de vrienden wil verenigen, wat maakt het dan uit waar je bent? In de oude tijden, waren Kabbalisten fysiek gezien ook niet zo dichtbij elkaar, maar dit was geen obstakel voor ze. Het werd niet gezien als een barrière ten aanzien van de vooruitgang.

Als ik me spiritueel wens te ontwikkelen, kan mijn lichaam me hier toch niet mee helpen. Daarom moeten we geen aandacht schenken aan de uiterlijke zaken. We hebben het innerlijke verlangen van onze vrienden nodig, hun punten in het hart die er naar streven om de Schepper en een verbinding met Hem te verwerven.

De Schepper is een alles omvattende kracht die de hele realiteit vult. Als mijn vrienden en ik naar Hem streven, kunnen we onze inspanningen verenigen door het egoïsme te verwerpen. Het maakt niet uit waar mijn vrienden zijn. Ik hoef niet eens met ze te praten. De handeling van het verlangen zelf is genoeg om dichter bij de Schepper te komen, maar het zal alleen gebeuren in de mate waarin ik mezelf voor mijn vrienden wegcijfer.

Echter, aangezien we wel in de materiële wereld leven, hebben we de middelen om ons via het internet met elkaar te verbinden en tijdens de Congressen. Deze stellen ons in staat om meer in stand te brengen dan alleen een innerlijke verbinding. Daarom loont het om eenmaal per jaar naar een Congres te gaan, aangezien het een heel belangrijk trainingwiel voor ons kan worden, om ons op het gemeenschappelijke verlangen af te stemmen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed