Het Intellect Is Een Instrument Om Met Onze Verlangens Te Werken

Is the Antagonism Between Israel's Secular and Orthodox Jews a Form of Anti-SemitismEen vraag die ik gekregen heb: Kan mijn intellect makkelijk begrijpen wat er in Het Boek van Zohar geschreven staat?

Mijn Antwoord: Ons verstand kan alleen dat wat we voelen begrijpen. Het is in staat om alleen dat waar te nemen, wat er binnen onze materie in gevoeld wordt, ofwel binnen in ons verlangen.

Zelfs in wiskunde, waar we alleen met getallen werken, worden deze getallen binnen ons in geordend in de overeenstemming met de grootte van onze verlangens. Daarom moet alles binnen onszelf zijn plek vinden, binnen in de materie waar uit we bestaan – onze gevoelens. We kunnen niets hier aan doen, aangezien dit de manier is waarop de Schepper ons gemaakt heeft.

Daarna, zetten we onze hersenen aan en we beginnen het verschil tussen de getallen te zien: dit getal lijkt groter, die is kleiner, deze is positief en die negatief. Dit is hoe we functioneren en de reden waarom het eerste wat we moeten doen, het ontwikkelen van onze zintuigen is – het verlangen om te ontvangen en al zijn verschillende vormen, zowel als het verlangen om te schenken.

Onze hersens en ons intellect zijn alleen hier om ons te helpen om de verbindingen tussen verschillende niveaus van het verlangen om genot te ontvangen en het verlangen om te schenken te maken. Dit is waar ons intellect voor bedoeld is: het verbindt verschillende vormen van het verlangen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed