Het Egoïsme Is Onze Grootste Vijand

massiveAls we Het Boek van Zohar lezen, moeten we onthouden dat “Er Niemand Anders Is Dan Hij” en dat “Hij Goed Is en Goed Doet”. Dit is de enige manier waarop we ons leven moeten benaderen en alles wat er in deze wereld gebeurt. We meoten begrijpen dat er alleen maar één kracht achter alles zit. Er is geen duivel of de kwade geesten die ons in de val proberen te laten lopen, ons naar hel mee willen sleuren en ons willen roosteren op een eeuwig vuur. De Zohar beschrijft verschillende kwade wezens, en dit is om de persoon te laten zien hoe een persoon zich voelt als hij de egoïstische krachten binnen hem in openbaart. Hij voelt zich alsof hij in de hel brandt en hij wil het bestuur van deze vreselijke, donkere krachten die hem besturen ontsnappen. Hij ziet dat zij hem tegenhouden om naar de Schepper toe te vorderen, maar hij kan ze niet aan en wordt gedwongen om ze te volgen.

De Engel des Doods komt naar een persoon, en geeft hem de zwaard waar de tip van ingesmeerd is met een dodelijk gif, en de persoon gehoorzaamt, opent zijn mond en slikt het gif door. De Zohar legt uit dat de Engel des Doods ons egoïstische verlangen is, in zijn uiteindelijke, meest wrede vorm. Al deze eigenschappen zitten binnen ons in, en doden ons. Er is niets erger dan deze toestand, ook al beseffen we het niet.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed