Goed En Kwaad Zijn De Afdrukken Van De Schepper Binnen Ons In

What Do Villains and Prophets Have to Do With Bnei Baruch's Virtual GroupEen vraag die ik gekregen heb: Wat is materie?

Mijn Antwoord: Materie is verlangen, en dit is het enige dat bestaat. Al het andere is een afdruk van de Gever binnen dit verlangen in. Een negatieve afdruk is de keerzijde van de Gever, en het wordt de “kwade neiging” genoemd. Een positieve afdruk, die we zelf maken, alsof we een handschoen binnenstebuiten keren, is de “goede neiging”. Echter het “begin”, het fundament van alles, is de materie of het verlangen.

Het fundament kan of goed of kwaad zijn – Yetzer Ra of Yetzer Tov, daar waar Yetzer het verlangen is en Tov goed is, en Ra kwaad. De Schepper heeft het verlangen, Yetzer, geschapen. Een omgekeerde afdruk van de Schepper in het verlangen is Ra, het kwaad. Een afdruk gelijk aan Hem is Tov, goed. Onze taak is om deze twee mogelijke toestanden binnen ons in te voelen, en vanuit daar zal een nieuwe wereld zich binnen ons in vormen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed